Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Obolos mäktiga skott gav AIK vinsten i jubileumsderbyt

Allsvenskan

Jubileumsderbyt mellan Djurgården och AIK går inte till historien som ett av de mest välspelade. Men det fick en vinnare. Iván Óbolos tidiga konstmål räckte för att AIK skulle besegra Djurgården med 1-0. De tre senaste derbyna före måndagens möte slutade 1-1.

Det hundrade derbyt mellan lagen inför 21 884 åskådare på Råsunda fick en rättvis vinnare i AIK.

Tempo och en del kamp fanns där. Men inte så mycket annat. Målchanserna var lätträknade.

Skillnaden mellan lagen var kanske inte så stor som tabellen utvisar. Men AIK var mer stabilt, mer konstruktivt och anföll på bredare front än Djurgården.

Och så har AIK Iván Óbolo. En klasspelare som gör det mesta rätt - inte minst vid 1-0-målet. Óbolos överraskande långskott från 30 meter i åttonde minuten ställde en felplacerad Pa Dembo Touray totalt och han fick se bollen gå in i sitt vänstra kryss.

En kalldusch för Djurgården, som behövde en hel halvlek för att komma in i matchen ordentligt och jämna ut spelet. Djurgårdens grunduppställning liknade mer 4-5-1 än 4-3-3 och med för få spelare med upp i anfallen hade djurgårdarna mycket svårt att skapa någonting.

Annons

Efter pausen var det inte så mycket mer att välja på än att gå framåt. Mittbacken Peter Magnusson och inhopparen Christer Youssef hade de bästa lägena, båda efter hörna, men båda sköt högt över. Djurgårdens offensivare försök lämnade ytor åt AIK.

Bland annat fick Pa Dembo Touray tänja ut ordentligt för att klara Martin Kayongo-Mutumbas rökare. Hans benparad på Gabriel Özkans skott var också snygg.

Spelet hårdnade, domaren Martin Hansson viftade med sitt gula kort sju gånger, Djurgårdens Andrej Komac och AIK:s Jorge Ortiz missar nästa match.

Men AIK höll stånd och befäste sin position bland tätlagen - Djurgården ligger kvar på nedflyttningsplats.

TT

Publicerad 2009-05-18 kl 22:28

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto