Berggren sänkte AIK: Bara att gratulera Gefle

Gefle fortsätter att imponera i fotbollsallsvenskan. Hemma mot AIK på måndagskvällen radade laget upp chanser - och 1-0-segern var i underkant.
-Vi gör en kanonmatch, sade Hasse Berggren som blev matchvinnare med sitt femte mål för säsongen.

Gefle är en av säsongens stora överraskningar i allsvenskan. Efter tredje raka segern, 1-0 mot AIK, är laget nu ny tabellfyra - en position man inte är van vid.
-Fantastiskt kul, det har väl aldrig hänt tidigare att klubben legat så här högt.

- Och det känns jättekul att vi kan plocka fram vårt bästa spel i en sån här match när vi har chansen att haka på i toppen, sade Hasse Berggren.

I första halvlekens sista minut slog han till. Jonatan Berg stod för inspelet och Berggren hade bara att sätta dit bredsidan från nära håll.

Det blev det enda målet, det kunde - och borde ha varit fler.
Säsongens största publiksiffra på Strömvallen, 6 973 åskådare i solskenet, bjöds inte på mycket till underhållning i 40 minuter.

Sedan kom halvlekens sista fem minuter - och en explosion från hemmalagets sida.

Först missade Amadou Jawo ett friläge. Minuten senare träffade Jonatan Berg ribban - och sedan kom 1-0.

Och andra halvlek fortsatte som den första slutat.
Med Geflechanser i parti och minut.
Det var målvakten Daniel Örlund som höll AIK kvar i matchen när Gefle skapade den ena öppna chansen efter den andra.

-Vi borde ha gjort fler mål, men det känns skönt att vi inte ställer till det i slutet. Det hade varit så typiskt om AIK hade gått upp och kvitterat när vi missat så många chanser att avgöra, sade Hans Berggren.

AIK försökte flytta fram i slutet - och skapade förvisso ett par halvchanser. Men en kvittering var aldrig riktigt nära, och hade i ärlighetens namn inte var rättvis. Gästerna stod för en blek insats och noterades inte för ett enda avslut på mål. Gefle hade nio.

-Det är bara att gratulera Gefle, det var inget snack om saken i dag, de var det klart bättre laget i 90 minuter, sade AIK:s tränare Mikael Stahre.