Behrang Safari av den schweziska fotbollskanalen sport.ch tagits ut i årets lag i Schweziska ligan. I Norge fick Johan Arneng och Pontus Farnerud höga betyg och i Danmark fick äntligen Johan Wiland debutera. Det och mycket mer i veckans proffskoll.

4 - Godkänd
02 - Inte godkänd
00 - Dålig
- 3 - mycket dålig

Alexander Farnerud, Bröndby, 27 matcher/9 mål Senast tappade Bröndby ligaguldet efter 0-1 mot Århus. Luften såg ut att ha gått ur laget mot Midtjylland, då det blev en ny förlust. Farnerud skrev dock in sig i
målprotokollet i matchens sista minut. Fick betyget 7/10 av BT.

Jon Jönsson, Bröndby, 14/0 Spelade hela förlustmötet med Midtjylland. Tilldelades det föga smickrande betyget 00 av BT.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 31/3 Spelade 90 minuter i den backlinje som släppte till fyra mål mot Midtjylland.

02 i betyg.

Samuel Holmén, Bröndby, 33/5 Spelade även han i 90 minuter och gjorde en godkänd insats och tilldelades betyget 4.

Andreas Klarström, Esbjerg, 31/0 Esbjerg hade inget att spela för i bortamatchen med Sönderjyske. Matchen
slutade också oavgjort, 1-1. Stabil insats på sin ytterbacksposition och
belönades med betyget 7. Byttes ut med två minuter kvar.

Alexander Östlund, Esbjerg, 6/0 Försvararen missade slutdelen av säsongen på grund av en skada.

Fredrik Björck, Esbjerg, 27/0 Spelade från start men fick skadekänning och utgick redan i 34:e minuten. 4 blev betyget.

Jones Kusi-Asare, Esbjerg, 4/0 Tillbringade hela matchen mot Sönderjyske på bänken.

Martin Fribrock, Esbjerg, 4/0 Långtidsskadad.

Mikael Rynell, Esbjerg, 6/0 Spelade från start mot Sönderjyske och fick också slutföra matchen på planen,

således 90-minuter för den tidigare BP och Landskronaspelaren. Gjorde absolut inte bort sig och kunde kvittera ut betyget 7.

Andreas Augustsson, AC Horsens, 14/1 Horsens hann aldrig ifatt Vejle direkt ovanför strecket, då det blev förlust med 1-2 mot Odense. Augustsson var den som gjorde Horsens mål i den 61:a minuten. Men han drog på sig två gula kort under matchen och blev utvisad i den 89:e minuten. Trots målet fick han nöja sig med 4 i betyg av BT.

Rawez Lawan, AC Horsens, 30/3 Målskytt senast och en stark insats på nytt på mittfältet, där hans spelade från start. Utbytt i den 63:e minuten men kunde ändå kvittera ut betyget 7.

Johan Wiland, FC Köpenhamn, 1/0 I säsongens sista match fick Wiland säsongsdebutera. Han släppte dock in tre
mål och övertygade inte allt för mycket i 3-3-matchen mot Randers. 4 blev betyget hos BT.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 19/0 Spelade från start mot Randers i backlinjen men tre insläppta mål gjorde att betyget blev lågt, 02.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 31/2 Avslutade säsongen inte allt för övertygande. Landslagsförsvararen blev
utbytt i den 58:e minuten med låga betyget 02.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 8/0 Sista matchen för säsongen och då fick Larsson känna på hetluften under de
sista 20 minuterna mot Randers. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Ken Fagerberg, FC Midtjylland, 13/1 Midtjylland hade sedan länge säkrat fjärdeplatsen och avslutade säsongen snyggt med 4-2 borta mot Bröndby. Fagerberg fick dock bevittna segern från bänken.

Andreas Dahl, FC Nordsjælland, 24/0 Avstängd senast och fanns heller inte med mot Ålborg som slutade 2-2. Mötet
var helt utan betydelse för utgången av danska ligan.

Benjamin Kibebe, FC Nordsjælland, 30/1 Fanns inte med mot Ålborg.

Johnny Lundberg, FC Nordsjælland, 28/0 Blev varnad och spelade 90 minuter. Hade det tungt och fick det sämsta betyget av alla i laget, 02.

Björn Runström, Odense 28/7 Odense säkrade andraplatsen i danska ligan bakom FC Köpenhamn, då laget
avslutade med 2-1 mot Horsens. Runström fick dock se hela matchen som avbytare.

Bobbie Friberg da Cruz, Randers, 12/0 Randers krämade ur det sista i den avslutande matchen och spelade 3-3 borta mot mästarna FC Köpenhamn. Bobbie var tillbaka efter en längre skadefrånvaro
och spelade 90 minuter. Fick betyget 7.

Tobias Grahn, Randers, 11/0 Spelade hela matchen på mittfältet mot FCK, blev varnad med två minuer kvar och fick lågt betyg, 02.

Valentino Lai, Vejle, 27/2 Det var klart redan innan sista omgången att Vejle åker ur. Men laget avslutade

snyggt med 2-1 mot Århus. Lai startade matchen på bänken men fick hoppa in med 18 minuter kvar. För kort tid för att få ett betyg av BT.

Andreas Johansson, Ålborg, 30/6 Ålborg avslutade säsongen med 2-2 mot Nordsjälland. Johansson spelade i 74
minuter och fick måttliga betyget 4 av BT.

Martin Olsson, Blackburn, 9/0 Har spelat färdigt för säsongen.

Johan Elmander, Bolton, 30/5 Har spelat färdigt för säsongen i ligan. Härnäst väntar två VM-kvalmatcher.

Fredrik Stoor, Fulham, 2/0 Har spelat färdigt för säsongen.

Jonas Olsson, West Bromwich, 28/2 Har spelat färdigt för säsongen.

Erik Edman, Wigan, 2/0 Har spelat färdigt för säsongen.

Frankrike

Petter Hansson, Rennes, 33/1 Tung avslutning på säsongen för Petter Hansson. Avstängd näst senast och när han kom tillbaka mot Marseille i säsongens sista match, slutade det med förlust, 0-4. Fick betyget 4/10 av L´Equipe

Kim Källström, Lyon, 33/2 Källström spelade 90 minuter i bortamatchen mot Toulouse som slutade utan mål. Fick betyget 5/10 av L´Equipe.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 15/5 Inget spel för Amoah i 2-2-matchen på bortaplan mot Laval. En sjätteplats och
således inget avancemang blev det för Paris FC i franska tredjeligan.

Grekland

Daniel Majstorovic, AEK Aten, 29/2 Tung avslutning för AEK som förlorade med 0-2 mot Panathinaikos och som därmed fick nöja sig med en andraplats i kvalet. Majstorovic fick dock 90 minuter i benen inför landslagsspelet mot Danmark och Malta.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 22/0 Har varit skadad men fick avsluta med spel under de sista 20 minuterna mot AEK
när Panatiniakos säkrade spel i Champions League via 2-0 mot AEK.

Holland

Andreas Granqvist, FC Groningen, 34/4 Har i veckan spelat två matcher i kvalet till nya Europa League mot NAC Breda. I

den första matchen (1-1) drog Granqvist på sig en varning på stopptid. I den andra matchen (0-2) spelade Granqvist också i 90 minuter.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 28/0 Två gånger 90 minuter också för Stenman mot Breda.

Marcus Berg, FC Groningen, 33/17 Berg kommer till landslagssamlingen inför matcherna mot Danmark och Malta
med två raka matcher utan mål men med spel i 180 minuter.

Petter Andersson, FC Groningen, 15/5 Långtidsskadad.

Övriga svenskar i Holland hade inga matcher i veckan.

Italien
Zlatan Ibrahimovic, Inter, 35/25
Vilken avslutning för Zlatan! I sista matchen mot Atalanta säkrade han också
segern i skytteligan genom att göra två mål, varav ett mål med klacken. Det
målet var dessutom segermålet till 4-3.
Betyget 7/7 av datasport.it.

Olof Mellberg, Juventus, 27/2 Juventus avslutade med 2-0-seger mot Lazio men inget spel för Mellberg.

Albin Ekdal, Juventus, 3/0
Dras fortfarande med en ljumskskada.

Norge

Abgar Barsom, Fredrikstad, 6/1 Uppsatt på försäljningslistan av Fredrikstad. Fick hoppa in med sex minuter kvar i segermatchen mot Start (1-0). Spelade för kort tid för att få betyg.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 7/1 Utanför truppen i segermatchen mot Start.

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 1/0 Utanför truppen i segermatchen mot Start. Precis som Barsom är han en spelare klubben vill göra sig av med.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0 Fanns inte med i truppen.

Johan Dahlin, Lyn, 12/0
Släppte in en otagbar frispark av Marius Johnsen i den 39:e minuten i mötet med Lilleström som slutade 1-1. 5/10 i betyg av VG.

Rickard Nilsson, Lyn, 2/0 Utanför truppen mot Lilleström.

Marcus Andreasson, Molde, 7/0 Har nyligen varit skadad och fick börja på bänken i bortamatchen mot Brann i

torsdags (förlust 0-2). Byttes in med sju minuter kvar. Började även på bänken
i måndagens match mot Odd Grenland (2-1) men fick hoppa in redan i 39:e minuten. Fick 5/10 i betyg.

Mattias Moström, Molde, 8/0 Spelade från start mot Brann men fick utgå i 72:a minuten. Fick nöja sig med betyget 4/10. Mot Odd Grenland spelade han också från start och byttes denna
gång ut i 78:e minuten. 5/10 i betyg.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 11/0
Spelade 90 minuter i segermatchen mot Bodö/Glimt borta (seger 4-0) och VG
tilldelade honom betyget 5/10

Mikael Lustig, Rosenborg, 11/1 Även Lustig fick spela 90 minuter mot Bodö/Glimt och begåvades också med betyget 5/10

Rade Prica, Rosenborg, 11/5 Spelade från start mot Bodö/Glimt men fick utgå med fyra minuter kvar. Spelade
fram till det andra av Rosenborgs fyra mål. Hann också dra på sig en varning och fick betyget 6/10

Daniel Nannskog, Stabaek, 12/4 Spelade från start mot Tromsö (2-0) men byttes ut med 20 minuter kvar efter en
inte allt för övertygande insats. 5/10 i betyg.

Fredrik Berglund, Stabaek, 7/1 Berglund fick heller inte slutföra matchen mot Tromsö, utan byttes ut i näst sista minuten. För andra matchen i följd fick han betyget 4/10.

Fredrik Risp, Stabaek, 7/0 Spelade från start mot Tromsö men gjorde inget större väsen av sig och fick betyget 4/10

Johan Andersson, Stabaek, 0/0 Långtidsskadad.

Pontus Farnerud, Stabaek, 13/2 Spel från start mot Tromsö och en av planens bästa spelare. Betyget 6/10.

Pontus Segerström, Stabaek, 0/0 Stod utanför laget mot Tromsö.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 3/0 Strömsgodset spelar mot Brann på tisdagskvällen.

Joel Riddez, Strömsgodset, 9/0 Strömsgodset spelar mot Brann på tisdagskvällen.

Bovar Karim, Tromsö, 0/0 Inte med mot Stabaek (0-2) Lämnar Tromsö i sommar.

Marcus Sahlman, Tromsö, 2/0 Fanns inte ens med på bänken mot Stabaek (0-2)

Daniel Arnefjord, Ålesund, 11/0 Spelade 90 minuter i försvaret och fick betyget 5/10 när Ålesund besegrade Sandefjord med 2-0.

Johan Arneng, Ålesund, 12/1 Prisad som bäste spelare i Ålesund i segermatchen mot Sandefjord (2-0).
Utgick dock med 20 minuter kvar. Betyget 6/10.

Saudiarabien

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal, 20/4 Ingen info tillgänglig denna vecka.

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 34/0 Spelade 90 minuter när Basel föll igenom fullständigt mot Young Boys (0-3) men
fick ändå belöning i form av en plats i säsongens lag i Axpo Super League, som
är liganamnet på Schweiziska ligan. Betyget 4 sattes på Safari av sport.ch för insaten mot Young Boys.

Dusan Djuric, FC Zürich, 35/9

Redan klart att hans Zürich säkrat ligatiteln innan den avslutande matchen som spelades mot Grasshoppers. Zürich vann med 2-1 och Djuric byttes ut med åtta minuter kvar. Begåvades med betyget 4 av sport.ch

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0 Spelade inte.

Spanien

Henok Goitom, Real Valladolid, 29/10 90 minuter men inga mål i av Goitom i säsongens sista match, som klubben spelade mot Real Betis (1-1).

Turkiet

Erkan Zengin, Besiktas, 2/0 Besiktas var redan klara mästare inför avslutningen mot Denizilspor. Laget
passade ändå på att vinna med 2-1. Något spel för Zengin blev det däremot inte.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 2/0 Heller inget spel för Linderoth. Denna vecka lutar det åt att han fortsätter i Galatasaray en säsong till.

Tyskland

Matias Concha, Bochum, 13/0 Spelat klart för säsongen.

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 1/0

Spelat klart för säsongen.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 14/0 Spelat klart för säsongen.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 29/7 Spelat klart för säsongen med sitt Bremen och får hålla tummarna för spel mot Danmark och Malta.

USA

Fredrik Ljungberg, Seattle Sounders, 8/1 Missade en match i veckan men spelade i helgen mot Columbus Crew (1-1). Ljungberg spelade hela matchen och spelade fram anfallaren Nate Jaqua till kvitteringsmålet. Ljungberg fick titta på det gula kortet i den 89:e minuten, efter att han två gånger vägrat backa så långt som domaren velat i samband med ett inkast.

Antou Jallow, Portland Timbers, 1/0
Fick ingen speltid i helgen heller mot Vancouver Whitecaps (2-0)

Johan Claesson, Portland Timbers, 8/0
Spelade hela matchen mot Vancouver. Låg bakom lagets 2-0-mål, då han blev fälld i straffområdet och på den efterföljande straffen nätade Ryan Pore.

Österrike

Eddie Gustafsson, Salzburg, 9/0 Redan klara mästarna Salzburg förlorade också den sista matchen för säsongen
(1-4 mot Altach). Gustafsson spelade hela matchen och fick alltså släppa fyra mål förbi sig.

Publicerad 2009-06-02 kl 12:15