Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Marcus Berg bekräftar AZ-intresse

Sverige

Holländska mästarklubben AZ Alkmaar visar hett intresse.
Men Marcus Berg vill vänta med ett eventuellt klubbyte till efter U21-EM.

Landslagsanfallaren vill helst vidare i karriären. Därför har han nobbat Groningens förfrågan om att förlänga kontraktet.

-Det är jag inte sugen på. Jag har varit där i två säsonger och nu missade vi Europaspel igen. Jag har gjort två bra säsonger och vill inte förlänga. Jag vill testa något nytt, säger han.

Enligt Berg är AZ just nu enda klubb som hört sig för om hans tjänster.
-Jag vet bara att de har tagit kontakt med Groningen. Jag har inte pratat med någon i AZ. Allt det där sköter min agent (Sören Lerby).

Vet du om AZ lagt ett bud? -Jag tror inte de har lagt något.

När Berg var aktuell för Ajax i vintras satte Groningen en avskräckande prislapp. Han tror inte att den blir mycket lägre nu.

Annons

-De vill väl ha ut så mycket som möjligt för mig. Vad jag förstår vill de ha runt 80 miljoner kronor.

Frågan är om AZ vill lägga de pengarna för att Berg åter ska bli klubbkompis med Pontus Wernbloom som i våras värvades från IFK Göteborg.

Hur intressant är AZ för dig? -Det är intressant. De spelar Champions league i år, det är en klubb på uppgång med stabil ekonomi och de kommer att vara ett topplag i Holland.

-Men man får väga för- och nackdelar. Dyker det upp ett seriöst bud vill jag fundera och se vilken liga det är. Annars har jag ingen panik, säger Berg som i bästa fall räknar med att få göra ett inhopp i VM-kvalet mot Danmark på lördag.

Att lyckas i U21-EM senare i juni tror han kan få avgörande betydelse för var han spelar när ligorna drar igång i augusti.

-Det kan betyda mycket. Att göra bra i från sig där kan vara väldigt viktigt.

Annons

TT

Publicerad 2009-06-04 kl 16:38
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto