Så vände U21-landslaget 0-1 till 2-1

Landslag

Sverige-Polen 2-1 (1-1)
Patryk Malecki (5), Ola Toivonen (25), Labinot Harbuzi (88)

Matchen är slut. Det nya landslaget vinner med 2-1 efter Harbuzis sena avgörande.

Labinot Harbuzi svarar för ett dröminhopp - och ett drömmål. MFF-mittfältaren trycker in 2-1 i den 88:e minuten efter att ha fått bollen ute till vänster och ha dribblat av fyra polska försvarare och skruvat in den vid bortre. Vilket mål!

Med elva minuter kvar släpps succémannen och hemmafavoriten Labinot Harbuzi in. Andreas Landgren ut. Får se om Sverige kan få till ett segermål nu.

Sverige har inte samma tryck mot det polska målet i andra halvlek och framför allt inte nu på slutet.

Byten i svenska laget. Pontus Wernbloom och Guillermo Molins lämnar planen. Gustav Svensson och Emir Bajrami kliver in.

Först får Robin Söder ett jättelägge på en retur och därefter följer Polen upp med ett skott som stryker stolpen. 25 minuter kvar av matchen nu.

Planens bästa spelare, Ola Toivonen, nickar till på en frispark, men den polske keepern gör en jätteräddning vid sin högra stolpe.

Denni Avdic är nära att få dit 2-1-målet. Elfsborgsanfallaren snappade upp andrabollen efter att Rasmus Bengtsson brutit fram.

Sverige trycker på för ett ledningsmål i början av andra halvlek.

Sverige genomför ett par byten i paus. Lagkaptenen Mattias Bjärsmyr går ut och AIK:s Per Karlsson kliver in i mittförsvaret. Nu kör vi igen! Malecki i den femte minuten.

Paus nu. Polen chocköppnade men det är Sverige som dominerar och har haft flera farliga lägen. Bland annat var Pontus Wernbloom mycket nära att skruva in bollen vid bortre stolpen alldeles i slutskedet.

Ola Toivonen får bollen av Guillermo Molins i en djupledslöpning och placerar in 1-1 i mitten av den första halvleken.

Sveriges nya landslag genrepar inför U21-EM på Swedbank stadion i Malmö. Tyvärr har de fått en mardrömsstart. 1-0 till Polen redan i matchupptakten.

Sveriges startelva: Johan Dahlin - Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Rasmus Bengtsson, Emil Johansson - Guillermo Molins, Andreas Landgren, Pontus Wernbloom, Robin Söder - Ola Toivonen, 10 Denni Avdic.
Ersättare: Pär Hansson (mv), Kristoffer Nordfeldt (mv), Per Karlsson, Joel Johansson, Gustav Svensson, Labinot Harbuzi, Pierre Bengtsson, Martin Olsson, Sebastian Eriksson, Emir Bajrami, Gabriel Özkan, Joel Ekstrand.

Publicerad 2009-06-05 kl 21:19