Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Shaaban nobbade derbyt: ”I mina ögon var han helt frisk”

Allsvenskan

Rami Shaaban friskförklarades inför derbyt mot AIK av Hammarby. Trots det valde han att stå över den viktiga matchen. Anledning ska ha varit att han inte kände sig redo.

- I mina ögon var han helt frisk, säger Hammarbys fystränare Janne Mian till FotbollDirekt.se

Det var i samband med förlustmatchen hemma mot Kalmar som den förre landslagsmålvakten ådrog sig en bristning och missade de återstående matcherna under våren för Hammarby. Att skadan skulle bli så pass långvarig var långt ifrån uttalat enligt de första rapporterna. Inför den sista matchen mot AIK innan uppehållet friskförklarades Rami av lagets fystränare Janne Mian. Trots det valde Shaaban att avstå den viktiga matchen.
- Rami var egentligen friskförklarad inför AIK-matchen, men kände själv att han inte var redo. I mina ögon var han helt frisk. Jag frågade honom innan matchen hur det kändes och han sade då att han inte var 100 procentig och Tony ville väl inte chansa. Det finns alltid en osäkerhetsfaktor efter skador, berättar fystränaren Mian för FotbollDirekt.se

Annons

Janne Mian minns inte hur de rapporter som kommuncierades ut till media löd kring Rami, men menar att det till viss del kan handlat om att sätta griller i huvudet på motståndare. Utöver det så har han en del förklaringar till varför skadan tog så pass lång tid.
- Det är bara spelarna själva som kan känna när de är redo för spel. Rami har passerat 30-sträcket och då slutar kroppen att utvecklas, den degenererar och vi håller på att dö. Det är taskig fakta men så är det.

- Inför Kalmar-matchen körde vi ett väldigt hårt styrkeprogram med honom där vi mätte hans benstyrka. De värdena såg normala ut för vad han klarade av, men min teori är att vi kan ha kört för hård styrka med honom. Sedan så var det så att i matchen mot Kalmar spelade försvararna bollen bakåt alldeles för mycket och det kan ha varit en belastning för honom, men så spelar ett lag med dåligt självförtroende samtidigt som fansen buade ut oss.

Annons

Shaaban som köptes från norska Fredrikstad förra vintern har varit hårt skadedrabbad. Förra säsongen slet han av korsbandet efter halva säsongen och inför denna säsong var han skadade inledningsvis för att sedan gå sönder igen efter matchen mot Kalmar. När laget börjar träna igen nästa vecka ska han finnas tillgänglig.
- Han är med när vi drar igång träningen nästa måndag och tränar med laget, han var ju som sagt friskförklarad redan innan derbyt mot AIK.

FotbollDirekt har sökt Rami Shaaban.

Emil Ronneman

Publicerad 2009-06-09 kl 16:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto