Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fotbollskanalens betyg på det svenska laget

Landslag

MALMÖ. Det nya landslaget gjorde sitt jobb och besegrade enkelt Vitryssland med 5-1 i EM-premiären trots underläge i den första halvleken. Bäst på planen var ex-änglarna Marcus Berg och Pontus Wernbloom.

Här är fotbollskanalen.ses spelarbetyg:

Pontus Wernbloom

Lagets hjärta och lungor. Slet som ett djur, vann många bollar och fördelade dem även väl. Det måste vara väldigt skönt att vara lagkamrat med Pontus Wernbloom, vitryssarna tycker nog inte om honom lika mycket.

Marcus Berg

Tog med sig målformen från a-landslaget. Har just målskyttet som huvuduppgift på planen och när man sätter tre klassmål finns väl inte så mycket mer att tillägga. Planens bäste var väldigt nära att sätta ett fjärde mål till och med. En skyttekung kanske?

Rasmus Bengtsson

Trygg, stabil och säker. Bengtsson vann i luftrummet och släppte inte till några farliga chanser. Det svenska mittbacksparet känns väldigt gjutet.

Annons

Gustav Svensson UT 90 .
Städade förtjänstfullt på mitten och gjorde praktiskt taget inga misstag. Inte så delaktig i det offensiva spelet, men det är å andra sidan inte hans uppgift heller. Trots det kom han fram en gång – och då small det till rejält i nätmaskorna bakom den stackars vitryska målvakten.

Johan Dahlin

Man ska inte säga att Dahlin var chanslös på målet men självklart ska målvakten inte lastas allt för mycket för det. Spelet med fötterna var bara okej men trots det utstrålade han ett härligt lugn.

Mikael Lustig
Samarbetet med Rasmus Elm fungerade bra. I den första halvleken kom Lustig i många pigga anfallsrajder. Lite lugnare i den andra men fortfarande klart bidragande i det offensiva spelet.

Mattias Bjärsmyr
Lagkaptenen gjorde inga misstag och tillsammans med Bengtsson satte de tvärstopp för alla vitryska försök i mitten.

Annons

Rasmus Elm
Målet fick Rasmus Elm gratis. Samtidigt var han inte en oförtjänt målskytt. Väldigt trygg i passningsspelet och tillsammans med Mikael Lustig såg han till att högerkanten bjöd på många fina anfall.

Emil Johansson

Petade Martin Olsson och förbundskaptenerna fick vad de hade hoppats på till vänster – ett lugnare alternativ. Höll tätt på vänsterkanten, men kom kanske inte fram i banan lika mycket som på Söderstadion.

Ola Toivonen UT 84 .
Hängde lite med huvudet ibland men samarbetet med Berg satt fint och framspelningen vid 3-1-målet var en delikatess. Kunde dessutom ha blivit målskytt, men den assisterande domaren valde att vinka av när Toivonen nätade.

Emir Bajrami UT 71 .
Hade väldigt svårt att komma runt på sin kant. Kom inte alls upp i den nivå som förväntades av honom och byttes mycket riktigt ut.

Annons

Ingen

SPELADE FÖR KORT TID FÖR ATT BETYGSÄTTAS :

Guillermo Molins (IN 71), Labinot Harbuzi (IN 84), Andreas Landgren (IN 90)

Publicerad 2009-06-17 kl 15:32
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto