Minut för minut - Sveriges uppvisning

Landslag

Sverige-Vitryssland 5-1

SLUT. Otroligt imponerande. Ni kan se alla mål o intervjuer här snart!

90 min: Landgren ersätter Svensson.

90 min: Bara 14 600 var på plats. Men nu står de upp.

86 min: Men vilket mål. Svensson tar emot bollen, lägger upp den och ja...bättre att vi lägger upp målet snabbt på hemsidan. Han dundrar upp den i krysset från 25 meter. Det är ju snyggaste "landslagsmålet" sedan Thern i OS 88 eller något sådant, Jaja, tjata inte om EM 2004 nu,

86 min: 5-1 Gustav Svensson

81 min: Ajax? Eller vad blir det? Berg lyfter in sitt tredje mål och som kommenator Robert Perlskog utbrast - "han leder skytteligan stort". Berg rusade iväg och lyfter bollen över utrusande målvakten och discjockeyn på arenan drar igång mållåten.

81 min: 4-1 Marcus Berg
75 min: Vitryssland har tagit tag i spelet och trycker på. Skapar halvchanser.

74 min: Wernbloom försöker chippa in bollen från svårt läge utanför straffområdet. Bollen går över. Hade ju varit vackert.

74 min: Kovel är på väg igenom efter att ha sprungit ifrån Bengtsson men gör ett slarvigt avslut.

72 min: Kovel skjuter en hård frispark som Dahlin greppar.

71 min: Bajrami ersätts av Molins.

67 min: Nytt bländande anfall från Sverige som avsluatas med att Elm chippar bollen strax utanför från ett friläge till höger i straffområdet. Bajramai och Emil Johansson byggde upp till vänster, Toivonen höll i och berg hoppade över.

65 min: Rasmus Bengtsson nickar strax över på en fin hörna från Bajrami.

61 min: Toivonen rycker fram men målvakt Chesnovski är först ut. Toivonen håller på att tappa balansen men är ändå nära att få fram returen till Marcus Berg.

59 min: Toivonen får ett mål felaktigt bortdömt. Han lyffter kyligt in bollen i trängt läge ur offsideposition. Men bollen kom från vitrysk spelare.

50 min: Det börjar lugnt och fint.

46 min: Andra halvlek.

45 min: Marcus Berg slår till igen. Ola Toivonen hittar sin anfallskollega med en fin passning och Berg nyper till direkt. Han är glödhet just nu!

45 min: 3-1 Marcu Berg

41 min: Glidtackling från Rasmus Bengtsson river ned applåder.

37 min: Det vände snabbt. Berg fick bollen med sig i straffområdet och håller först skickligt balansen i en närkamp och drar sedan en försvarare innan han drar en vass tåfjutt i steget förbi målvakten. Nästan lika vackert som Vitrysslands 1-0. Bajrami spelade fram Berg.

37 min: 2-1 Marcus Berg

35 min: Jag har ju skrivit det. Rasmus Elm! Han testar skott från 25 meter och bollen går in via en vitrysk försvarare. Vilken reaktion. Bollen går till höger om målvakten.

35 min: 1-1 Rasmus Elm

34 min: Toivonen skjuter över efter fin pass från berg.

33 min. Vilket mål! Ksilyak dunkar in bollen i Dahlins vänstar kryss med en kanon från ungefär 20 minuter och på rullande boll. Magiskt mål.

33 min: 1-0 Kislyak

29 min: Bajrami blir friställd efter ett fint anfall men han gör ett felbeslut och skjuter inte direkt utan väljer högerfoten och en strumprullare går utanför. Fint spel av bland annat Berg och Toivonen innan. Vi lägger snart ut klippet på det anfallet.

27 min: Vitryssland jobbar fram en hörna som Toivonen nickar bort. Två bollar in på plan men spelet fortgår...

25 min: Bajrami slår en lång frispark från centralt läge som oroar efter att Toivonen och Wernbloom varit uppe. Wernbloom blir avblåst för offside.

22 min: Vitryssland såg ut att vara på gång mot en chans men Wernbloom jobbade hem och bröt.

19 min: Ständigt denne Elm. Han drar iväg ett långt inlägg från höger som Wernbloom, i straffområdet, nickar vidare till Toivonen som i sin tur nickar vidare till Berg mitt framför mål. Men Toivonen är avvinkad för offside och Berg var ändå sen med skottet.

16 min: Sverige spelar riktigt finurligt. Berg touchar till Rasmus Elm. Och Elm som verkar klasser bättre än alla på plan är nära att nå fram med en ny djupledsboll mot Toivonen men back kommer emellan.

14 min: Sveriges svar på Rory Delap, Rasmus Elm, tar ett snabbt inkast nära mittlinjen och drar iväg ett kast som är nära att sätta Ola Toivonen i ett friläge. Men målvakten kommer ut inna PSV-anfallaren når fram.

10 min: Fint svenskt spel och Berg är nära att skaffa friläge efter fin pass från Rasmus Elm. Men touchen på högerlåret är inte den bästa när Berg tar emot och bollen studsar undan. Fint direktpass av Gustav Svensson som satte Elm med boll i fart.

5 min: Lite kortpassningsspel från Sverige. De svältfödda svenska fansen jublar.

2 min: Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg är i alla fall igång.

Nationalsångerna ekar ut på Malmö New Stadium. Inte ett öga torrt. Det är dock långt från fullsatt. Där rök den EM-turneringen 2016 definitivt...Strejkade Malmöborna när Harbuzi inte fiick startplats?

Hammarbys Emil Johansson tar hand om vänsterbacksplatsen i stället för Blackburns Martin Olsson.

Sveriges lag: Johan Dahlin - Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Rasmus Bengtsson, Emil Johansson - Rasmus Elm, Gustav Svensson, Pontus Wernbloom, Emir Bajrami - Ola Toivonen, Marcus Berg.

Publicerad 2009-06-16 kl 19:56