Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Everton imponerat av MFF:s 15-åring: ”Ville skriva kontrakt”

England

Malmö FF:s 15-åring Johan Hammar har varit på provspel hos Everton och imponerade på engelsmännen som ville kontraktera honom.

Fotbollskanalen.se har tidigare berättat om Johan Hammar, född 1994, som upvaktas av Everton. Han har nu varit på provspel i Liverpoolklubben som gillade vad de såg.
- Han spelade samtliga matcher för Evertons U-18 lag som vann en turnering i Southend, säger agenten Martin Klette.

- Everton ville börja förhandla med oss men jag har sagt att Johan behöver fundera lite först. Vi avvaktar och låter Johan smälta intrycken. Sedan har Heerenveen och Bröndby också hört av sig så vi får se när han kan få tid att besöka dem. Han fick dock väldigt positiva intryck av Evertons verksamhet som andades såväl professionalism som positivism.

Annons

Också Manchester United kommer att ha en svensk talang på provspel inom kort. Det är Västerås SK:s 15-åring Linus Sjöberg som ska träna med den engelska jätteklubben.

Hur vanligt är det att så här unga spelare går utomlands, och vad är viktigt att tänka på när man förhandlar kontrakt med så unga spelare?
- Det händer ibland. Den viktigaste biten är inte det kontraktsmässiga. Det är ju likadant oavsett ålder. Däremot måste man vara noga med att avgöra de sociala och fotbollsmässiga delarna eftersom den sociala miljön är viktigare ju yngre man är, säger Martin Klette.

- Det finns dock både bra och dåliga utländska klubbar liksom det finns bra och dåliga svenska klubbar. Folk har ibland en tendens att fokusera på de yngre spelare som har fått problem utomlands och glömmer att det finns väldigt många bra plantskolor utomlands också, fortsätter han.

Annons
Publicerad 2009-08-02 kl 14:42
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto