Tottenham gav Liverpool mardrömstart

Det var inga vanliga målskyttar som låg bakom att Tottenham hemmaslog Liverpool med 2-1 i ligapremiren.

Bara två förluster på fjolårssäsongen. Nu åkte Liverpool på en förlust direkt i och med att Tottenham vann med 2-1 på White Hart Lane.

Det hade bara gått tre minuter efter Liverpools kvittering när Tottenhams nyförvärv från Newcastle, Sebastien Bassong, nickade in 2-1 efter 59 minuter.

Steven Gerrad hade då kvitterat på straff som Liverpools nyförvärv Glenn Johnson jobbade fram på egen hand.

Med en mäktig kanon sköt Benoit Assou-Ekotto in 1-0 efter 45 minuter. Han tog vara på en retur från Liverpools mur och dunkade från 20 meter in bollen i Jose Reinas bortre kryss.

Reina hade då gjort två mäktiga räddningar på Robbie Keanes lägen när hemmalaget.

Den mest avancerade räddningen kom efter en halvtimme då en omarkerad Keane nickade mitt framför mål. Strax efter kom Reina ut och gjorde en parad när Keane var i stort sett fri till höger i straffområdet.

Efter en kvart kolliderade Liverpools mittbackar Jamie Carragher och Martin Skrtel med varandra varvid de både plåstrades om. De kom dock upp på benen igen och spelar vidare.

Tottenham: Gomes; Corluka, Bassong, King, Assou-Ekotto; Lennon, Huddlestone, Palacios, Modric; Keane, Defoe.
Avbytare - Cudicini, Hutton, Naughton, Bentley, O'Hara, Pavlyuchenko, Crouch

Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Insua, Kuyt, Mascherano, Lucas, Babel, Gerrard, Torres.
Avbytare: Cavalieri, Voronin, Benayoun, Spearing, Kelly, Dossena, Ayala.