Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Nedskärningar att vänta i Dif: ”Så snart som möjligt”

Allsvenskan

Djurgården har kris både på plan och i kassan. På styrelsemötet klubbades nedskärningar i personal.
- Nu måste det till lite till. Vi måste ha en ekonomi i balans 2010, det är det som gäller just nu, säger ordföranden Per Darnell till fotbollskanalen.se.

Djurgården har hållit styrelsemöte och inte oväntat diskuterades klubbens ansträngda ekonomi.

- Att dra ned på kostnaderna för att få en ekonomi i balans till 2010. Vi fick presentat ett förslag av vd (Alf Johansson) som presenteras i nästa vecka, kommenterar Per Darnell.

Det blir nedskärningar i personalen och vilka är Darnell av naturliga skäl förtegen med men det lär bli en kännbar förändring.

- Ja, det är väl så att vi gjorde en vända vid årsskiftet men den var inte tillräcklig. Nu måste det till lite till. Vi måste ha en ekonomi i balans 2010, det är det som gäller just nu.

Hur snabbt ska det ske?

Annons

- Det är så snart som, möjligt. Det kommer nog presenteras nästa vecka. Men det är operativt och styrelsen har givit sitt godkännande och vd ska genomföra det.

En annan fråga som diskuterats är arenan.

- Det jag kan säga är att vi har tittat på flera olika alternativ. Man får inte stänga sig även om det är Stadion som är vårt förstahandsalternativ.

- Sen har vi tittat på de olika planer som finns. Det är Nationalarenan, det är Stockholmsarenan och sen om vi tittar på möjligheten att hitta någon tomt för att bygga egen arena.

- Huvudgrejen att få ta driften och ta intäkterna och ta intäkterna av korv och glass med mera.

Finns det dagsläget verkligen möjlighet att bygga något eget?

- Ja, det är en bra fråga eftersom vi har den ekonomi vi har. Man slänger ju inte fram slantarna kontant. Men den här typen av investeringar finns det riskvilligt kapital och även byggföretagen kan delfinansiera.

Annons

Finns det en plan redan nu för om ni åker ur ?

- Ja, det är lite svårt. Man måste ha två planer – den ena hänger kvar och den andra åker ur. Det planen bygger på just nu är att vi hänger kvar och sen har vi en ”skuggbudget” om vi åker ur.

- Åker man ur så är det ju många spelare som inte vill vara kvar och man har inte råd att ha samma trupp, så enkelt är det.

Ser ni över spelaravtal också i dagsläget?

- Det handlar om arbetet med en trupp för 2010, det börjar redan nu. Dels är det samarbete med riskkapitalbolaget DF AB, dels är det vår ”sport” som går igenom vilka typer av spelare och vilka namn som vi vill börja arbeta på redan nu.

Publicerad 2009-08-20 kl 18:49
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto