Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Upp till 24 miljoner av Kalmars övergångssumma hamnar hos Rasmus Elm

Allsvenskan

När Rasmus Elm lämnar Kalmar blir han mycket rik. Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att han har rätt till en stor del av övergångssumman.
- Jag kan inte kommentera det, säger Svante Samuelsson till fotbollskanalen.se.

Rasmus Elm har enligt uppgifter till fotbollskanalen.se valt AZ Alkmaar som sin nästa klubb. Allt hänger nu på att Kalmar och den holländska klubben ska komma överens.

- Han har bedömt att det är bäst för honom, både när det gäller utveckling som spelare men också rätt storlek på liga, lag och stad, säger en uppgiftslämnare med insyn.
- Just nu talar allt för att det blir Alkmaar.

Många är förvånade att Rasmus Elm nobbar pengarna i Premier League. Ett kontrakt med Everton eller Fulham hade gett flera gånger mer än ett kontrakt med AZ Alkmaar.
Nu kan fotbollskanalen.se avslöja att den smällen tar Rasmus Elm igen när Kalmar får betalt.

Annons

När mittfältaren förlängde sitt kontrakt i våras – det gick annars ut i höst och han kunde försvinna gratis – så fick han in en rätt att få en stor del av övergångssumman.
Fotbollskanalen.se har flera källor som bekräftar detta och det talas om 30-40 procent till Elm – detta valde man istället för en klausul med fast pris.

- Han hade ett otroligt starkt förhandlingsläge, säger en med insyn i förhandlingarna.
- I det här fallet är det bra för bägge parter att jobba mot samma mål: en hög summa till Kalmar är en hög summa till Rasmus Elm.

Eftersom affären lär hamna på 50-60 miljoner kronor innebär det att Rasmus Elm i så fall skulle få mellan 15 och 24 miljoner kronor beroende på exakt procentsats och belopp.

En annan person med insyn säger att det var Rasmus Elm och hans mamma Ulla Elm som var drivande i förhandlingen och att man var klar tidigare än man skrev under, men att parterna väntade till man blivit av med dåvarande agenten Martin Klette innan man skrev under.

Annons
- Sådana här avtal fungerar bara med riktigt bra spelare där det finns pengar att hämta, de flesta spelare är beroende av en låg övergångssumma för att komma i väg.

Kalmars klubbdirektör Svante Samuelsson bekräftar för fotbollskanalen.se att Rasmus Elm fick till en lösning som gynnar honom men vill inte gå in på detaljer.
- Jag kan inte tala om spelares kontrakt, det är mellan oss och spelarna och det gäller alla spelares kontrakt.

Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att kontraktet var uppe till mycket diskussion i Kalmar då man håller ner lönerna i klubben och man var rädd att spelarna skulle bli avundsjuka. De enda som känner till detaljerna i klubben är styrelsen och Svante Samuelsson.

Från familjen Elms sida har man hela tiden velat hålla en väldigt låg profil kring Rasmus Elms eventuella flytt och hans avtal.

Annons
Han representeras numera av Carl Fhager och Patrik Mörk men bägge är varslade om att uttala sig minimalt.
Publicerad 2009-08-21 kl 15:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto