Arsenal maler vidare - Portsmouth mosades

Arsenal-Portsmouth 4-1((2-1))
1-0 Diaby (18), 2-0 Diaby (21), 2-1 Kaboul (37), 3-1 Gallas (51), 4-1 Ramsay (68).
Publik: 60 049.

Förutom ett litet snedsteg när Kaboul nickade in reduceringen till 2-1 handlade det nästan uteslutande om Arsenal när man tog emot Portsmouth på Emirates.

Vinst med 4-1 innebär att Arsenal har 10-2 efter de två första matcherna i ligan och det ser bra ut för London laget.

Eduardo som spelade från start smörpassade fram bollen till Diaby som gjorde 1-0 efter arton minuter. Blott tre minuter senare slog Diaby till igen, den här gången på passning från Eboue.

Därefter reducerade alltså Kaboul och då Fabregas tvingades byta i halvtid skulle man kunna ha trott att Arsenalfansen skulle bli lite oroliga, men det fanns det ingen anledning till.

Arsenal fortsatte att dominera och William Gallas ökade på till 3-1 Efter en frispark var det lite flipper i Portsmouths straffområde och bollen hamnade till slut hos Gallas som slog bollen i mål med ansiktet efter att inte ha fått ordentlig kontroll på bollen. Men men, alla mål räknas även om de inte är vackra.

18-årige Aaron Ramsay avslutade sedan målskyttet efter att ha blivit serverad bollen på silverbricka av Robin Van Persie.

För Portsmouth lades ytterligare sten på börda när den för dagen utmärkte målvakten David James tvingades byta på grund av skada i 75:e minuten.

Publicerad 2009-08-22 kl 22:26