Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Berg vet Maltas svaghet: Försöker spela mer än de borde

Sverige

VALLETTA. Marcus Berg spelade när Sverige slog Malta i juni. Han vet vägen till seger:
- Sätter vi press kommer vi att straffa dem, säger han till fotbollskanalen.se.

Sverige jagar tredje raka segern i VM-kvalet. För motståndet väntar bottenlaget Malta.

Och Marcus Berg hymlar inte om vad som gäller:
- Klart att det är ett mindre lag och ett sämre lag än vårt och det är ett lag vi ska slå, så enkelt är det, säger Marcus Berg i matcharenans innandöme.

Anfallaren gjorde mål i juni när Sverige slog Malta med 4-0 men då var det knappast så att det svenska landslaget imponerade.

Marcus Berg vet var svagheten finns:
- De försöker spela mycket, de försöker väl spela mer än vad de borde göra och försöker rulla bollen. Vi satte inte press på dem och var inte med i matchen i första halvleken senast. Sätter vi hög och kompakt press kommer vi att straffa dem.

Annons

Vad är godkänt?
- Godkänt? Att vi vinner matchen med ett par mål. Om jag är nöjd om vi vinner med 2-0? Ja, då vinner vi och sedan ser fram emot resten av matcherna efter det.

Hur ska ni göra för att jaga fler mål?
- Det är svårt, det är ett tråkigt svar men det börjar alltid med hårt jobb och att hela laget ska spela bra, då är det lättare. Om man jagar mål blir det ofta hafsigt spel och inget riktigt ordnat spel.

- Det är svårt att jaga mycket, vi vet att vi behöver mycket mål och det tror att vi kan göra om vi är aggressiva och rör också mycket.

Marcus Berg tror inte på att han får chansen från start:
- Vet inte. Klart att jag tror Zlatan och Johan spelar, men jag är alltid redo och försöker vara fokuserad på att spela.

Publicerad 2009-09-07 kl 20:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto