Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Majstorovic på läktaren - landslagets kris fortsätter: "Självklart inte optimalt"

Sverige

Majstorovic på läktaren i Skottland. Flera svenska landslagsspelare bänkade i sina klubblag.
- Självklart är det inte optimalt, säger Anders Andersson till fotbollskanalen.se.

Isaksson, Ibrahimovic och Elmander dras med skador. Majstorovic, Wendt, Antonsson och Granqvist får alla sparsamt med speltid i sina respektive klubblag.

Och om tio dagar tar Erik Hamrén ut truppen till matcherna mot Finland och Holland. Matcherna som avgör huruvida det blir något EM-spel eller inte för Sverige nästa sommar.

- Självklart är det inte optimalt att många spelare sitter på bänken, säger TV4:s expert Anders Andersson till fotbollskanalen.se.

- Men det är en balansgång också för Hamrén. Antingen välja spelare med rutin, eller spelare som är i form.

Zlatan Ibrahimovic skadade sig nyligen på en Milanträning och kommer enligt italienska medier att missa flera matcher med sitt klubblag. Kvalmatcherna kan alltså också vara i fara.

Annons

- Zlatan är fantastisk, men han måste vara i speldugligt skick för att spela. Hamrén väljer nog att spela med spelare som är friska och i slag i stället för en halvskadad Zlatan, säger Andersson, som dock inte tror på några större överraskningar i truppen.

- Hamrén har visserligen agerat ganska tufft, och bytte ut en hel del spelare från Ungern-matchen. Men känslan inför de två återstående kvalmatcherna är att det kommer vara så gott som samma lag.

Andersson poängterar dock att Rasmus Elm har spelat sig närmare en permanent startplats. Mittfältaren är ordinarie i sitt AZ och visade klass i de senaste kvalmatcherna.

- Han har verkligen tagit ett kliv och blivit bättre, det såg man både i landskamperna och mot MFF senast. Där har Hamrén lite att fundera på, hur han ska formera mittfältet.

Sverige möter Finland borta den 7 oktober och avslutar EM-kvalet hemma mot Holland den 10 oktober.

Annons

LÄGET I LANDSLAGET:

Andreas Isaksson: Först petad i PSV, som han lämnar efter säsongen. Sedan skadad på träning. På läktaren när PSV mötte Ajax på söndagen.

Johan Wiland: Given i FC Köpenhamn-målet. Röster har höjts för att Wiland ska få chansen även i landslaget.

Pär Hansson: Given förstemålvakt i Helsingborg. Ont om internationell rutin.

Mikael Antonsson: Satt på läktaren när Bologna spelade sin första Serie A-match förra veckan..

Andreas Granqvist: Fick spela från start tillsammans med Majstorovic när Mellberg var borta, men får sitta på bänken i sitt Genoa. Mot Lazio hoppade han in och var delaktig i lagets seger i Rom.

Mikael Lustig: Ordinarie i Rosenborg. Vill byta klubb för att utvecklas.

Daniel Majstorovic: Utskälld och bänkad i Skottland efter flera svaga insatser. Satt på läktaren när Celtic spelade Old Firm-derby mot Rangers på söndagen.

Annons

Jonas Olsson: Ordinarie i West Bromwich i Premier League.

Olof Mellberg: Självskriven i Olympiakos, nu tillbaka från skada. Den grekiska ligan har precis dragit igång.

Behrang Safari: Spelat de flesta matcherna i sitt Anderlecht men är inte given i startelvan. Satt på bänken igen på söndagen.

Oscar Wendt: Bänkad i Borussia Mönchengladbach där lagkapten Filip Daems alltid startar på vänsterbacksplatsen.

Emir Bajrami: Inledde Eredivisie fint med ett drömmål mot Heerenveen för en månad sedan. Har på senaste tiden dragits med småskador och fått stå över Twentematcher. Inbytt målskytt mot Den Haag på söndagen.

Rasmus Elm: Given i AZ Alkmaar, straffskytt och spelfördelare. Snart startspelare i blågult? Slog till igen för sitt AZ på söndagen.

Johan Elmander: Den turkiska ligan har precis dragit igång – men Johan Elmander skadade sig mot San Marino och fanns inte med när Galatasaray spelade premiär för en vecka sedan.

Annons

Alexander Gerndt: Har fått förtroendet att starta i Utrecht,och gjorde första målet under söndagen

Zlatan Ibrahimovic
: Gjorde mål i Milans första Serie A-match, men skadade sig sedan på träning och riskerar nu att missa kvalmatcherna mot Finland och Holland.

Tobias Hysén: Självskriven i IFK Göteborg, visade klass i landslaget när han avgjorde mot Ukraina och gjorde mål mot San Marino.

Kim Källström: Ordinarie i franska topplaget Lyon. Tävlar med Wernbloom och Svensson om att få starta i landslaget.

Sebastian Larsson: Självskriven i storsatsande Sunderland, som dock fått en trög start på säsongen. Detta trots Larssons supermål i premiären mot Liverpool. Svensken slog till ånyo mot Stoke i Sunderlands storseger.

Martin Olsson: Spelar regelbundet för Blackburn. Låg bakom Koscielnys självmål som blev avgörande när Arsenal besegrades med 4-3 på lördagen.

Annons

Anders Svensson: Som vanligt spelar Svensson så gott som varje match för Elfsborg.

Ola Toivonen: Ordinarie och lagkapten i PSV, men hade svårt att få till det i landslaget senast. Såg blek ut och kritiserades.

Pontus Wernbloom: Given i AZ – två mål mot Vitesse förra veckan.

Christian Wilhelmsson: Visade vad han kan mot Ungern och San Marino, och har nyligen lånats ut från saudiska Al-Hilal till qatariska Al-Ahly.

Publicerad 2011-09-18 kl 17:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto