Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lukic: Källström behövs mot Ryssland

Sverige

Kim Källström är fast på landslagsbänken. Mittfältarens gamle tränare Zoran Lukic tycker att det är dags för Lagerbäck att tänka om inför Rysslandsmatchen.
- Anders (Svensson) och Daniel (Andersson) är för lika i spelet, säger han till fotbollskanalen.se.

Trots en bra säsong med franska ligasuveränerna Lyon får Kim Källström fortsätta att föra en till synes tröstlös tillvaro på den svenska bänken. Mot Spanien fick han komma in de sista skälvande minuterna och hann inte uträtta mycket.

Lagerbäck har valt att spela med allsvenska spelarna Daniel Andersson och Anders Svensson centralt på mittfältet. Och trots att båda har hyllats för sina insatser är Zoran Lukic inte imponerad.
- Anders och Daniel är för lika och korta i sitt spel. Vi slår oss för bröstet efter matchen mot Spanien men vi skapade inte så mycket, säger Zoran Lukic.

Kan du förstå hur Lagerbäck tänker?

Annons
Jag kan förstå hur han tänker. Det är ett säkerhetstänk, men jag tycker att han måste släppa det någon gång, säger Lukic.

Är Kim en säkerhetsrisk?
- Nej det är han inte. Då skulle han aldrig ha spelat i Lyon.

Vad kan han tillföra? - Kim är mycket mera offensiv och en mycket bättre långpassningsspelare och har en fantastisk spelförståelse. Mot Ryssland kan vi inte bara försvara och hoppas på oavgjort.

Zoran Lukic tränade Kim Källström i Djurgården och känner spelaren väl. Han tror inte att en schism med Lagerbäck ligger bakom Källströms eviga bänknötande i landslaget.
- Han förstår att Lagerbäck bara gör sitt jobb. Kim är väldigt professionell.

Publicerad 2008-06-16 kl 15:10
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto