Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Möta hemlandet lockar Hiddink: "Hoppas bli en förrädare"

Landslag

BASEL. Holländaren Guus Hiddink ser fram emot att skicka hem Holland.
Hans eget land.
- Jag vill bli en förrädare med stort F i Holland, säger han.

Rysslands holländske förbundskapten höll stor show på St Jakob Park inför söndagens kvartsfinal mot hemlandet Holland och drog ner många skratt.
Han har heller inget emot att bli hatad i sitt hemland.

- Jag hoppas vara en stor förrädare i Holland efter det här, för om jag lyckas är jag en annan man i Ryssland, säger Hiddink.

På presskonferensen fick holländaren frågan om vilken nationalsång som han ska sjunga med i.
- Jag kan sjunga den holländska men eftersom jag inte kan orden i den ryska så är det svårt, men jag gillar melodin och kommer nynna med i den. För när jag är en förrädare vill jag vara en bra förrädare.

Annons
- Jag vill bli en förrädare med stort F i Holland efter matchen.

Guus Hiddink tog Holland till bronsmatch i VM 1998 och har lett många av morgondagens motståndare i både Hollands landslag och under sin tid i PSV Eindhoven. Det gör att han ser fram emot kvartsfinalen lite extra.

- Det är många spelare jag känner och som jag jobbat med och det är jag stolt över, säger Hiddink och hyllar målvakten Edvin van der Sar.
- Vilken karriär han haft och med den senaste triumfen (Champions League och Premier League med Manchester U). Han är den bäste holländaren.

Är du rädd för Holland?
- Ja, jag är rädd och därför måste vi anfalla. Man kan bara anfalla om man är rädd, för om man backar blir man bara räddare och räddare.
- Holland gillar att anfalla. Vi har också försökt införa ett underhållande spel med Ryssland, för det är ju Hollands varumärke, och ska anfalla. Sedan får vi se hur det blir i praktik en.

Annons

Har du koll på Hollands svagheter?
- Alla lag har svagheter och sedan handlar det om att täcka dem för motståndarna. Men det blir svårt att vara smartare än dem.

Ryssland har i och med kvartsfinalplatsen nått sitt mål, men Hiddink hoppas att inte spelarna firade segern mot Sverige - även om han vill att de ska njuta av det.

- Vi kom tillbaka till hotellet vid 02.00 och då var vi tvungna att fylla på depåerna och vi började äta halv tre.
- Men vi firade inte ryskt, de var nyktra. Det hoppas jag åtminstone, för jag har inte kontrollerat rummen. Men för spelarna är det första gången och de måste njuta av det.

Publicerad 2008-06-20 kl 19:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto