Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Kriget om FC Barcelona har börjat

Spanien

MADRID. FC Barcelonas tidigare vicepresident, Sandro Rosell, har under fredagen annonserat att han kommer att ställa upp i klubbens presidentval, om resultatet av förtroendeomröstningen mot Laporta den 6 juli leder till nyval.

Sandro Rosell, som för tre år sedan lämnade den katalanska klubben efter bråk med den nuvarande presidenten Joan Laporta, har idag konfirmerat att han kommer att ställa upp som kandidat vid ett eventuellt nyval.

Rossel, som bland annat tog Ronaldinho till klubben, tros ha ett betydande stöd av klubbens supportrar, och valde att offentliggöra sin möjliga kandidatur eftersom det ”på grund av omständigheterna” är ett bra tillfälle att utmana den sittande styrelsen.

Laporta har under de senaste två åren blivit konstant kritiserad för slapphet, politiskt egenintresse, oförmögenhet att leda FC Barcelona, och för att vara den direkt skyldige till den sportsliga och ekonomiska krisen i klubben.

Annons

Det i sin tur ledde till förtroendeomröstningen, som kommit tillstånd efter att oppositionen i början av juni samlat ihop knappt 10 000 röster (kravet var knappt 6000) i enlighet med klubbens stadgar.

På dagens presskonferens menade Rosell att han inte på något sätt ”ligger bakom” förtroendeomröstningen som drivits av kampanjens synliga ansikte Oriol Giralt, eller att den tidigare vicepresidenten skulle ha något personligt mot den tidigare samarbetspartnern Joan Laporta.

Men enligt utmanaren är det viktiga att få Barcelona på fötter, och Sandro försäkrade att hans kampanj går ut på att skapa ett ”komplett, seriöst och mycket rigoröst” projekt, som ska ta klubben till en ny nivå.

Detaljerna (och eventuella spelare) kommer att bli kända ”när det väl är dags”, men den potentiella kandidaten försäkrade att medlemmarna ska kunna ”känna sig stolta över klubben i både fram och motgång” med honom som president.

Annons

Laporta och den sittande styrelsen har å sin sida inlett en kampanj där man uppmanar alla medlemmar att rösta den 6 juli. Förhoppningen är att den tysta massan trots allt stöder sin nuvarande president. Kriget om FC Barcelona har börjat.

Publicerad 2008-06-27 kl 19:57
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto