AIK körde över Örebro

Ivan Obolo och Jorge Anchen blev matchhjältarna när AIK slog Örebro med 4-1.

Ivan Obolo satte tidigt 1-0 för AIK när Magnus Kihlberg i hemmalaget slog bort en enkel boll på egen planhalva, rakt på Jorge Achen som snabbt spelade fram Obolo i öppet skottläge. Argentinaren drog till en enkel tåpaj till 1-0.

Efter en halvtimmes spel kunde sedan Miran Burgic nicka in 2-0 efter ett bra inlägg från samme Obolo. Och bara fyra minuter efter det var det öppningsmålskyttens tur igen. Han mötte ett inspel, nu från Anchen som noterades för sin andra assist, och satte 3-0 fri i straffområdet.

4-0 kom nästan 20 minuten in i den andra halvleken när Jorge Anchen dundrade in ett långskott i målvaktens bortre kryss.

Och som en liten tröst kunde dock Samuel Wowoah smälla in 4-1-reduceringen på ett långskott efter att en hörna nickats undan. Målet kom när endast fem minuter återstod av matchen.

Örebro - AIK 1-4

Mål: 0-1 Ivan Obolo (2), 0-2 Miran Burgic (30), 0-3 Ivan Obolo (34), 0-4 Jorge Anchen (63), 1-4 Samuel Wowoah (85)

Publicerad 2008-07-03 kl 20:56