Storseger för AIK i Örebro

Dam

Ett ovanligt blekt KIF Örebro hade inte mycket att sätta emot AIK som vann med hela 4-0 (2-0) på Behrn Arena.

- Vi fick stuva om litet i laget efter uppvärmningen. Först hade Sofia Simonsson lämnat återbud. Elin Karlsson skadade sig vid uppvärmningen och Emelie Karlsson Wedin fick spela högerback. Det hade hon gjort bara fyra minuter tidigar i AIK, berättar tränare Benny Persson.
Emma Lundh var delaktig i de båda första målen, 1-0 ur fritt läge efter framspelning från Laura Kalmari. Till 2-0 spelade Emma fram Jessica Julin, ett inlägg snett inåt bakåt.

I andra halvlek fick Lisa De Vanna sista touchen på bollen i en löpduell med Stina Segerström och lyckades passera Kristin Hammarström i KIF Örebros mål.

- Det var enda målet Kristin hade någon chans på, säger Benny Persson.
Fem minuter senare var det dags för Lisas landsmaninna Kathy Gill som blivit inbytt för Laura Kalmari att slå till. Det blev ett vackert nickmål på inlägget från Elin Ekblom Bak.
Danielle Wallander blev också inbytt för första gången efter hennes långa frånvaro.
Publicerad 2008-07-09 kl 23:40