Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Vändningen dubblar LSK:s självförtroende

Allsvenskan

Jörgen Wålemark byttes in i slutet mot AIK. Han löpte loss, kom förbi målvakten och fälldes. Straffen som följde bröt Ljungskiles förlustsvit.

- Det var riktigt bra för vår del. Vi hade fem förluster i rad, så det här behövde vi, säger Jörgen Wålemark till FotbollDirekt.se efter att Ljungskile chockat AIK och vunnit på hemmaplan.

LSK kom till match mot AIK med ett självförtroende som låg i botten. Näst sist i allsvenskan och åtta matcher i rad utan vinst. Inte en seger i seriespelet efter april.

AIK inledde matchen bäst och efter 25 minuter hamnade Jorge Anchéns fantastiska volleyskott i Ljungskile-målets nättak. Men enligt Jörgen Wålemark var Ljungskile redan då inne i matchen. Någon AIK-dominans var det inte fråga om enligt veteranen.

Annons
- De spelade långsamt och deras spel passade oss väldigt bra. Deras ledning i halvtid var egentligen orättvis.

Ljungskile påbörjade sin vändning efter paus. Och kvitteringen kom snabbt. Två minuter efter det att matchen sparkats igång igen nickade den obevakade Niklas Löfgren in 1-1-målet.

AIK satsade allting framåt när tiden började rinna ut. Oavgjort mot nästjumbon Ljungskile var inte vad Rikard Norlings mannar hade drömt om inför matchen. Men det offensiva spelet passade Ljungskile bra. I 85:e minuten kom LSK-profilen Jörgen Wålemark in på plan. Sex minuter därefter ordnade han straff åt hemmalaget. En straff som gav laget en välbehövligt seger.
- Det är viktigt framförallt att vi bröt vår förlusttrend. Självförtroendet är 100 procent förbättrat, säger Jörgen Wålemark.

Ljungskile SK - AIK 2-1

Annons

Mål: 0-1 Jorge Anchén (25), 1-1 Niklas Löfgren (47), 2-1 Richard Jansson (91)
Gula kort Ljungskile: Marcus Senften, Anders Augustsson, Aleksandar Kitic
Gula kort AIK: Pierre Bengtsson, Kenny Pavey, Nicklas Bergh
Domare: Markus Strömbergsson
Publik: 4219

Publicerad 2008-07-22 kl 00:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto