Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Talangen tackar nej till proffslivet

Allsvenskan

Pontus Engblom jagas av många. AIK har försökt värva honom, Hammarby och Helsingborg är intresserade - och Premier League-klubben Everton erbjöd provspel. Men Engblom väljer division 3.

- Vad jag vet så är det att han spelar kvar till hösten. Sen har vi inte tittat på nästa år, men det är många som är intresserade.De som har varit mest intresserade är väl AIK. Sen finns Hammarby, Helsingborg, IFK Göteborg och Everton med också, säger IFK Sundsvalls fotbollsansvarige Thomas Persson till FotbollDirekt.se.

Storklubbarna slåss om Pontus Engblom, som är en av Sveriges hetaste fotbollstalanger just nu. Han är bara 16 år och har redan gjort avtryck i såväl juniorlandslag som klubblag. Men proffslivet tackar han nej till.
- Han är väldigt noga med skolan och har ett år kvar där. Han vill inte rusa iväg eftersom han har en sån trygghet hemma med familjen och tjejen. Det är mycket att tänka på när man är 16 år och jag kan tänka mig att han har stängt av mobilen ett tag framöver.

Annons

IFK Sundsvall är dock inte främmande för att släppa sin supertalang. Och beslutet att stanna är helt spelaren eget.
- Vi har sagt att vi inte kommer att sätta några käppar i hjulen för honom. Det har inte varit någon panik, Pontus har själv sagt att han vill spela i trean till hösten.

Att Pontus Engblom är för bra för trean torde mycket få tvivla på. Men hur bra är IFK Sundsvalls offensiva yrväder egentligen?
- Han håller definitivt för ettan, kanske för superettan också. Han var en vecka i Väsby och där såg han riktigt bra ut. Han är snabb med boll, har otroligt bra spänst och är kall i straffområdet. Han har spelat både yttermittfältare och anfallare i landslaget och tydligen fungerat bättre som forward. Sen är han väldigt seriös och duktig i skolan.

Många andra ungdomsstjärnor har ett hetsigt temperament. Så är dock inte fallet med Engblom.

Annons
- Han har inte fått en varning på två år och klagar aldrig på domaren. Får han en smäll så reser han sig upp direkt, säger Thomas Persson.

Andreas Braw

Publicerad 2008-07-31 kl 16:20
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto