Elms frispark frälste Kalmar

Tufft spel, irritation och gott om dramatiska situationer var kännetecken under måndagskvällens möte mellan Kalmar och AIK.
Men det blev den starka vinden som avgjorde matchen när Rasmus Elm, med vindens hjälp, slog in en hård och skruvad frispark till seger med 3-2 för hemmalaget.

Redan efter mindre än 20 minuters spel hade det hänt mer än det vanligtvis gör i en fotbollsmatch. Efter mindre än en minut gav David Elm hemmalaget ledningen, men den vindsnabbe Saihou Jagne vände med två mål för AIK när han hittade luckor i Kalmars virriga försvar.

Det fanns ytterligare chanser åt båda håll så publiken fick full underhållning och valuta för entrépengen. AIK:s ledning med 2-1 kändes stabil genom att laget spelade taktiskt smart och disciplinerat.

Stora problem
När den hårda vinden därefter ökade ännu mer, var matchen på väg att gå i stå. Spelarna hade uppenbara problem att hantera blåsten och en del misstag såg skrattretande enkla ut. Då kom Kalmar oväntat in i matchen igen sedan skyttekungen Patrik Ingelsten hittat en öppning i AIK-försvaret.

Tidigt i andra halvlek kom Rasmus Elms avgörande frisparksmål. Strax därefter började regnet vräka ner och det blev ännu mer svårspelat.

Kastade nyckelknippa
Dessutom blev både spelare och ledare irriterade på domaren Martin Ingvarsson. Kalmars tränare blev så arg att han kastade sin nyckelknippa i marken mitt framför fjärdedomaren.

På planen hittade Kalmar ett bättre positionsspel än i första och kunde ofta stoppa AIK:s attacker högt upp i banan. Några riktigt heta chanser skapade inte AIK. Kalmar var närmast att göra fler mål.
Bäst i Kalmar var Viktor Elm, medan tvåmålsskytten Jagne var bäst i AIK.