Allbäck målskytt för Örgryte

En sjukt bra anfallare håller på att ta Örgryte tillbaka till allsvenskan.
Marcus Allbäck gjorde sitt första mål i Öis på åtta år - trots att han går på penicillin.

Efter 3-2 mot Limhamn/Bunkeflo leder Göteborgsklubben superettan.
I sin andra match sedan övergången från FC Köpenhamn slog den förre landslagsanfallaren till - trots att han under en längre tid varit sjuk och fortfarande äter penicillin.
-Jag vet inte vad det är han har åkt på. Det är läkarnas sak att ta hand om, säger Örgrytes sportchef Dick Last till TT.
-Men "Mackan" får gärna fortsätta käka penicillin så länge han gör mål (skratt). Han såg riktigt pigg ut i dag och blir nog bättre och bättre.

Allbäcks mål kom i bortamatchen mot Limhamn/Bunkeflo och betydde 2-0 i den 73:e minuten. Efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna visade Allbäck sin målfarlighet.

Trots ledning med 2-0 började Örgryte att darra. Hemmalaget reducerade och kvitterade innan inhopparen Alexander Mellqvist ordnade 3-2 till Örgryte i den tredje tilläggsminuten. Då fanns inte Allbäck kvar på planen. Med knappt tio minuter kvar ersatte Patrik Elmander en trött 35-åring.

I och med vinsten passerade Örgryte Assyriska och gick upp på 33 poäng och ensam ledning i tabellen. Södertäljelaget är tvåa på 32 poäng och Häcken innehar kvalplatsen på 30.