Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Roland om Chippen: Inte så långt att flyga till Saudiarabien

Landslag

Christian Wilhelmsson var själv skeptisk till sina chanser att få fortsatt förtroende i landslaget, men än så länge har flytten till saudiska Al Hilal inte gjort att han petas
- Al Hilal är ett av Asiens bästa lag, säger assisterande förbundskaptenen Ronald Andersson.

Strax efter att Chippens flytt från Nantes till Al Hilal var klar sade Lars Lagerbäck att det inte nödvändigtvis innebar ett problem för mittfältaren när det kom till hans landslagschans. Förbundskaptenen menade dessutom att den saudiska ligan höll högre klass än de nordiska. Alltså upplagt för en fortsättning i blågult för Christian Wilhelmsson.

Själv var det nyblivna Saudiarabienproffset tveksam till om han skulle få fortsätta i landslaget efter sin flytt. I en intervju med italienska Gazzetta dello Sport uttryckte han sin skepticism till fortsatt landslagsspel, trots Lagerbäcks syn på hans flytt.

Annons

Christian Wilhelmssons farhågor verkar än så länge obefogade då han är uttagen till Sveriges match mot Frankrike. En uttagning som är en fingervisning om att han även kan komma att tas ut i VM-kvaltruppen då Lars Lagerbäck bekräftade att några större förändringar inte kommer att göras till nästa trupputtagning.

Roland Andersson som har flera års erfarenhet av saudisk fotboll ser inte Chippens flytt som något stort problem.

- Man ska ha klart för sig att det inte är någon dålig liga. De fem-sex bästa lagen skulle inte göra bort sig i Europa. Och Al Hilal är ett av Asiens bästa lag som brukar gå långt i asiatiska Champions League, sade Andersson.

Är ni oroliga över att det ska bli svårt att följa honom?

- Nej, det är inte så långt att flyga till Saudiarabien.

Att döma av förbundskaptenernas kommentarer så verkar en plats i Al Hilals startelva väga nog så tungt, om inte tyngre än en plats på Nantes bänk.

Annons
Publicerad 2008-08-12 kl 17:19
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto