Landslagskompisarna Johan Elmander och Markus Rosenberg blev bägge målskyttar i helgen. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

Danmark

Olof Persson, AGF Århus, 0 ligamatcher /0 mål
Får vänta på sin comeback.

Alexander Farnerud, Bröndby, 3/0

Är den spelaren som tjänar mest i hela ligan, enligt onside.dk. Men än så länge har det inte lossnat för mittfältaren. Farnerud blev skadad och tvingades byta redan efter 27 minuter mot AGF (1-3).

Jon Jönsson, Bröndby, 4/0

Spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i första halvlek.

Martin Ericsson, Bröndby, 2/0

Gjorde sin första ligamatch från start efter skadan. Ericsson spelade 90 minuter till vänster som offensiv mittfältare.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 5/2

Bildade mittlås med Jon Jönsson.

Samuel Holmén, Bröndby, 5/1

Den centrale mittfältaren spelade hela matchen.

Andreas Klarström, Esbjerg, 5/0

Spelade till höger i försvaret när Esbjerg tappade till 1-1 mot Randers. Esbjerg är fortfarande utan seger.

Fredrik Björck, Esbjerg, 0/0

Mittbacken är fortfarande skadad.

Martin Fribrock, Esbjerg, 4/0
Fick starta för första gången i sin nya klubb. Fribrock byttes ut efter 67 minuters spel.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 0/0

Är fortfarande inte redo för comeback.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 4/0
Har fått en fin start i sin nya klubb. Spelade återigen 90 minuter när FCK besegrade FC Midtjylland med 3-1.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 5/0
22-åringen har imponerat under säsongsupptakten och får nu chansen i landslaget. 90 nya stabila minuter i söndags.

Rawez Lawan, Horsens, 5/0
Väntar på sitt första mål för säsongen. Spelade hela matchen hemma mot Vejle (0-0). Anfallaren hann också med att dra på sig en varning.

Ken Fagerberg, Midtjylland, 0/0

Väntas göra säsongsdebut nästa vecka efter sin skada.

Andreas Dahl, Nordsjälland, 4/0
24-åringen fick lämna planen med en kvart kvar att spela av förlustmatchen hemma mot nykomlingen Sönderjyske (0-1). Nordsjälland är jumbo i tabellen.

Benjamin Kibebe, Nordsjälland, 4/0

Spelade 90 minuter i mittförsvaret.

Johnny Lundberg, Nordsjälland, 5/0
Spelade bredvid Kibebe i det centrala försvaret.

Marcus Pode, Nordsjälland, 0/0 Var fast på bänken hela matchen.

Björn Runström, Odense, 5/2
Blev varnad när Odense tog en mycket meriterande seger, 3-0 borta mot mästarna Ålborg och fortsatt serieledning. Runström spelade hela matchen.

Dalil Benyahia, Vejle, 0/0
18-åringen fanns inte med i truppen.

Edin Cakovic, Vejle, 0/0
Spelade inte.

Pablo Pinones Arce, Vejle, 4/1

Har dragit på sig en skada och fick stå över.

Valentino Lai, Vejle, 5/1
Den offensiva mittfältaren blev varnad i den mållösa tillställningen mot Horsens.

Andreas Johansson, Ålborg, 5/0
Hade en tung eftermiddag när Ålborg föll hemma mot Odense (0-3). Johansson byttes ut efter en timmes spel.

Sebastian Larsson, Birmingham, 2/0
Var stabil när Birmingham vann med 2-1 borta mot Southampton.

Martin Olsson, Blackburn, 0/0
Talangen fanns inte med i premiärtruppen.

Johan Elmander, Bolton, 1/1
Vilken smakstart för Elmander. Anfallaren satte 3-0-målet hemma mot Stoke (3-1) i premiären. Förvärvet kvitterade ut betyget 8/10 av Sky Sports.

Fredrik Stoor, Fulham, 0/0
Var fast på bänken när Fulham förlorade mot nykomlingen Hull (1-2).

Michael Svensson, Southampton, 2/0
Spelade hela matchen när Southampton återigen förlorade med 1-2. Men det kanske viktigaste är att mittbacken spelar fotboll igen.

Rade Prica, Sunderland, 0/0
Är uppsatt på transferlistan och kommer säkerligen att lämna Sunderland snart.

Erik Edman, Wigan, 0/0
Långtidsskadad.

Frankrike

Karl Svensson, Caen, 0/0
Var fast på bänken hela matchen.

Petter Hansson, Rennes, 1/0
Var utsedd till lagkapten och spelade hela matchen när Rennes förlorade borta mot Grenoble med 0-1. Hansson fick syna det gula kortet och fick betyget 5/10 av tidningen L´Equipe.

Kim Källström, Lyon, 1/0
Spelade knappt en kvart i den mållösa tillställningen mot Lorient. Källström har fått en tung start på säsongen.

Norge

Ingen ligafotboll i Norge den här helgen.

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 5/0
Spelade 90 minuter när Basel knäckte svensklaget FC Zürich med klara 4-1 på bortaplan.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0
Fanns inte med i truppen.

Dusan Djuric, FC Zürich, 6/1
Spelade 90 minuter på mittfältet när Zürich föll tungt.

Emra Tahirovic, FC Zürich, 1/0
Anfallaren spelade inte.

Tyskland

Matias Concha, Bochum, 0/0
Fanns inte med i truppen när Bochum premiärspelade.

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 0/0

Blev kvar på bänken när nykomlingen hemmaföll mot Stuttgart (1-3).

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 1/0

Fick en armbåge i huvudet i premiären mot Energie Cottbus (3-0) och tvingades byta. De första rapporterna talade om en fraktur på okbenet, men skadan visade sig vara lindrig och i bästa fall kan Nilsson spela redan i helgen. Fick betyget 3/6 av tidningen Kicker.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 1/2
Vilken pangpremiär Rosenberg. Två gånger om gav han Bremen ledningen mot Arminia Bielefeld (2-2). Belönades med betyget 2/6 (omvänd skala) av Kicker.