Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

INFÖR: ELfsborg - ÖSK - Elfsborg räds målfarligt ÖSK

Allsvenskan

Elfsborg fortsätter att jaga Kalmar i allsvenskans topp. Nu möter de Örebro, som gått från att vara allsvenskans offensivt sämsta lag till att vara ett av de målfarligaste. I Kim Olsens frånvaro ska den intressante Robin Staaf visa att han duger från start.

- Offensivt är Örebro väldigt modiga och avstängningen på Kim Olsen tror jag inte påverkar så mycket. En spelare gör inget lag och ersättare kommer säkert vara precis lika bra, säger Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren till FotbollDirekt.se.

ÖREBRO

Alexander Axén, assisterande tränare: - Det är stor skillnad på oss nu jämfört med innan EM-uppehållet. Givetvis har de nya spelarna kommit in och satt sin prägel på laget och framför allt Kim Olsen har varit väldigt lyckosam. Nu är han avstängd men Robin Staaf har också sett het ut så förhoppningsvis gör det inte så stor skillnad.

Om Elfsborg:

Annons
- Vi fick 0-0 mot dem i våras. De släpper inte väldigt lite mål och det kan förklaras med att de har en fyrbackslinje plus två defensiva mittfältare som måste passeras. Nyckeln till att få hål på dom är att våga anfalla med mycket folk, och det ska vi försöka.

Om läget i laget: - Kim Olsen är som sagt avstängd. Frågetecken finns för Patrik Anttonen, Oskar Johansson, Eric Bassombeng och Magnus Wikström.

Preliminär startelva: John Alvbåge - Patrik Anttonen, Bertin Zé Ndille, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Fredrik Nordback, Magnus Kihlberg, Per Johansson - Nordin Gerzic, Robin Staaf, Roni Porokara

ELFSBORG

Peter Wettergren, assisterande tränare: - Spelschemat har varit tufft men vi var spellediga förra helgen så förhoppningsvis kommer vi lite fräschare till matchen. Vi har som sagt släppt in lite mål och det är resultatet av hårt jobb med det defensiva spelet. Ska man vara med uppe i toppen gäller det att försvaret är stabilt och det tillsammans med en duktig målvakt har gjort att det sett väldigt bra ut för oss.

Annons

Om Örebro: - Ett av de formstarkaste lagen i allsvenskan och en mycket tuff uppgift för oss. Deras grundspel är bra och alla vet hur de ska agera. Offensivt är Örebro väldigt modiga och avstängningen på Kim Olsen tror jag inte påverkar så mycket. En spelare gör inget lag och ersättare kommer säkert vara precis lika bra.

Om läget i laget: - Lasse Nilsson är avstängd. I övrigt är det samma skador sen sist.

Preliminär startelva: Johan Wiland - Martin Andersson, Teddy Lucic, Andreas Augustsson, Johan Karlsson - Daniel Mobaeck, Anders Svensson - Stefan Ishizaki, Denni Avdic, Emir Bajrami - Fredrik Berglund

FD-kommentar: - Kim Olsen har varit Örebros främsta anfallsvapen på senaste tiden. Det röda kortet senast gör dock att Robin Staaf får fylla luckan. Även Robin Staaf har sett het ut och blir intressant att se från start.

Annons

Anders Svensson
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-24 kl 09:22
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto