Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Ny publikskandal - derbyt avbröts

Allsvenskan

Det blev skandalscener på Råsunda när AIK och Hammarby spelade 2-2. Med åtta minuter kvar avbröts matchen då delar av Hammarbys fans försökte ta sig in på plan och sköt fyrverkeripjäser mot AIK:s målvakt Tomi Manooja. Detta sedan AIK:s Markus Jonsson gjort 2-1 på en billig straff.

Allt rasade samman när AIK gjorde mål på en oerhört billig straff. Efter att Markus Jonsson slagit in 2-1 i 82:a minuten sköt någon från Hammarbys klack en fyrverkeripjäs mot AIK:s målvakt Tomi Manooja. Han var nära att bli träffad och det var dessutom andra gången under matchen det var nära ögat för Manooja.

Dessutom var flera Hammarbyfans på väg in på plan sedan de raserat stängsel men de stoppades av polis. De skickade även fyrverkeripjäser mot polisen och slagsmål utbröt inom Hammarbys klack då många försökte stoppa de som försökte ta sig in på plan.

Då stoppade domare Martin Hansson matchen. Matchen återupptogs och Suleyman Sleyman pangade in 2-2 strax efter.

Annons

Det märkliga var att matchen bröts i 83:e minuten och återupptogs efter 86 minuter. Man spelade alltså tre minuter för lite.

Det var oroligt redan innan det kontroversiella domslutet. När Hammarby kvitterade i början av andra halvlek kastade någon in en fyrverkeripjäs som smällde av bara någon meter från AIK-målvakten Toni Maanoja, som tvingades springa undan för att söka skydd.

Publicerad 2008-08-25 kl 22:34
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto