Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

"Avgjort efter 2-0"

Allsvenskan

Halmstad hade bara tagit tre av 12 möjliga poäng sedan i slutet av juli. Hallänningarna har fått känna ängslan för bottenstriden. Men på söndagskvällen samlade Halmstad i hop sig och tog en klar seger hemma mot allsvenska jumbon.

-Efter mitt 2-0-mål var matchen över, säger Michael Görlitz.

Med 2-0-segern mot IFK Norrköping finns nu tio poäng att gå på inför fortsättningen. Matchen på Örjansvall var viktig för både Halmstad och IFK Norrköping. IFK behövde hänga med i bottenstriden - Halmstad hålla sig i från densamma.

Efter en lyckosam första halvtimme hade hallänningarna avgjort som samtidigt tog sista chansen att vara med om en topp-4-placering. Mot Djurgården förra söndagen släppte Halmstad in två billiga mål - men Inga sådana problem den här gången mot ett IFK som inte alls kom upp i samma klass som mot IFK Göteborg senast (2-2).

Annons

Om det var lite nervöst på förhand för Halmstad så lugnade det snabbt ned sig.

Anselmos 1-0 i den 19:e minuten - hans åttonde för säsongen - lättade på trycket och när Norrköpings Armando Ibrakovic bara tio minuter senare fick sitt andra gula kort för en hands gick Norrköping omkull den här kvällen.

Tungt för Ibrakovic som debuterade från start för jumbon och rena mardrömmen för Norrköping. Desto roligare då för Halmstad som på nytt hade stor nytta av Anselmos anfallsspel som är ett måste när Magnus Arvidsson inte spelar. Anselmos mål kom till efter ett missriktat skott från Marcus Olsson som gjorde att brasilianaren enkelt kunde rulla bollen i mål från nära håll.

Bara sex minuter efter utvisningen kom nästa bakslag för hårt prövade IFK Norrköpings tränaren Mats Jingblad som fick se löpvillige Michael Görlitz

Annons
skicka in 2-0.

Med underläge 0-2 och med en man utvisad i halvtid så uttryckte sig IFK Norrköpings tränare Sören Cratz så här:

- Vi hoppas att Halmstad blir stöddiga nu, vi blir lika många om en av deras spelare inte går för max, säger Sören Cratz.

Händelseförloppet bakom det andra målet byggde på att målvakten Magnus Bahne snabbt satte i gång ett anfall, följt av ett högerinlägg från Andreas Johansson till Görlitz som hade sinnesnärvaro nog att rulla bollen mellan benen på Norrköpings-målvakten Nuredin Bakiu.

Halmstad tog sig med den här segern upp och förbi Djurgården på åttonde plats. Avståndet till sexan AIK är inte mer än tre poäng.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-31 kl 20:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto