PROFFSKOLLEN: Ratade i Sverige - Nu gör de succé

Proffskollen

I Sverige dög de inte. Nu är Daniel Örlund Tippeligans hetaste målvakt samtidigt som Malmö FF-reserven Johan Andersson är trea i skytteligan. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

Danmark

Alexander Farnerud, Bröndby, 4 ligamatcher/0 mål

Gjorde comeback efter skada och hoppade in sista kvarten i den mållösa tillställningen mot Vejle.

Jon Jönsson, Bröndby, 6/0

Spelade 90 minuter i mittförsvaret och var stabil.

Martin Ericsson, Bröndby, 4/0

Var petad ur startelvan och fick spela sista 20 minuterna när Bröndby tappade viktiga poäng.

Max von Schlebrügge, Bröndby, 6/2

31-åringen flyttades ut till vänsterbacksplatsen och drog där på sig ett gult kort.

Samuel Holmén, Bröndby, 7/1

Även Holmén fick 90 minuter under 0-0-matchen mot Vejle.

Andreas Klarström, Esbjerg, 7/0

Spelade hela matchen när Esbjerg åkte på en ny tung förlust, 1-3 mot FC Midtjylland.

Alexander Östlund, Esbjerg, 0/0

Esbjerg skulle verkligen behöva Östlunds tjänster, men eftersom den förre Southampton-spelaren går skadad får de vänta.

Fredrik Björck, Esbjerg, 2/0

Mittbacken fick flytta upp på det centrala mittfältet, men det hjälpte inte för Esbjerg.

Martin Fribrock, Esbjerg, 4/0

Assistkung och hyllad när han flyttade från Halmstad. Inte alls samma lycka i Esbjerg där fortfarande sitter i frysboxen.

Rawez Lawan, AC Horsens, 7/0

Anfallaren är fortfarande mållös i årets seriespel. Räkna med att Lawan är missnöjd med det. Spelade 90 minuter i 1-1-matchen mot Randers.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn, 0/0

Matchen mot FC Nordsjälland har flyttats fram på grund av Uefacupsspel. Därför var det inget ligaspel i helgen.

Oscar Wendt, FC Köpenhamn, 6/0

Se Antonsson.

Peter Larsson, FC Köpenhamn, 5/0

Ken Fagerberg, FC Midtjylland, 0/0

Spelade inte i helgen.

Andreas Dahl, FC Nordsjælland, 5/0

Spelledigt i helgen. Möter Olympiakos i Uefacupen på tisdag.

Benjamin Kibebe, FC Nordsjælland, 5/0

Se Dahl.

Johnny Lundberg, FC Nordsjælland, 6/0 Se Dahl. Marcus Pode, FC Nordsjælland, 0/0

Se Dahl.

Björn Runström, Odense 7/2

Byttes ut med en kvart kvar att spela när Odense befäste sin serieledning via 2-1 mot Sönderjyske.

Dalil Benyahia, Vejle, 0/0

Benyahia har inte spelat en tävlingsmatch sedan han värvades till Vejle.

Edin Cakovic, Vejle, 0/0

Precis som Benyahia har Cakovic inte fått förtroende i någon tävlingsmatch för klubben.

Pablo Piñones-Arce, Vejle, 4/1

Anfallaren går fortfarande skadad.

Valentino Lai, Vejle, 7/1

Spelade som släpande forward i den mållösa tillställningen mot Bröndby. Byttes ut i slutskedet av matchen.

Andreas Johansson, Ålborg, 7/0

Enligt tidningen BT var Johansson ofarlig offensivt i den tunga 0-2-förlusten mot Århus. Drog också på sig ett gult kort.

Olof Persson, Århus, 0/0

Fortsätter kämpa för att komma i form efter sin svåra knäskada.

Sebastian Larsson, Birmingham, 5/1

Landslagsspelaren stod för en fin insats i 1-0-segern över Doncaster. Larsson drog också på sig ett gult kort.

Martin Olsson, Blackburn, 0/0

Fick från läktaren se Blackburn förlora med hela 0-4 hemma mot Arsenal.

Johan Elmander, Bolton, 2/1

Skadan sätter fortfarande stopp för anfallaren.

Fredrik Stoor, Fulham, 0/0

Väntar tålmodigt på sin Premier League-debut. Satt på bänken hela matchen när Fulham besegrade Bolton (2-1).

Michael Svensson, Southampton, 4/0

Lagkaptenen har fått känning i sitt knä igen och tvingades stå över 1-4-förlusten mot Queens Park Rangers.

Rade Prica, Sunderland, 0/0

Ingår inte managern Roy Keanes framtidsplaner och Rade Prica är på jakt efter en ny klubb.

Jonas Olsson, West Bromwich, 1/0

Stod för en bra insats i ligadebuten mot West Ham (3-2). Jonas Olsson var mycket stabil matchen igenom och fick betyget 6/10 av Sky Sports.

Erik Edman, Wigan, 0/0

Fortsätter jobba mot comeback efter sin svåra knäskada.

Frankrike

Karl Svensson, Caen, 0/0

Är fortsatt ute i kylan hos Caen. Ingen speltid den här helgen heller.

Petter Hansson, Rennes, 2/0

Stabil insats av kapten Hansson i 1-1-matchen mot Le Havre. 5/10 i betyg av tidningen L´Equipe.

Kim Källström, Lyon, 4/0

Lyon låg under med 0-2 hemma mot Nice. Då blev Kim Källström utbytt och när domaren blåste för full tid hade Lyon vänt till en 3-2-seger. Ändå helt klart godkänt betyg för Källström, 5/10 i L´Equipe.

Grekland

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 2/0

Spelade på nytt 90 minuter och drog på sig ett gult kort i 1-1-matchen borta mot PAOK.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 0/0

Positivt i Panathinaikos efter helgens 3-0-seger. Bistrare för Nilsson som återigen blev utan tid på planen.

Holland

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 0/0

Fanns inte med i truppen den här veckan heller.

Rasmus Lindgren, Ajax, 2/0

Fick starta på bänken i 1-0-segern över Roda JC. Lindgren släpptes in i handlingarna med tio minuter kvar att spela.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 2/1

Slog till med ett makalöst mål mot Utrecht (2-0). Mittbacken tog bollen på egen planhalva och åkte slalom förbi motståndarna innan han avslutade med ett härligt skott i bortre krysset. Det är så nya publikfavoriter föds.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 2/0

Spelade som vanligt till vänster i backlinjen.

Marcus Berg, FC Groningen, 2/2

Slängde sig fram och skarvade in matchavgörande 2-0-målet. Har fått en smakstart på säsongen.

Petter Andersson, FC Groningen, 1/0

Med 19 minuter kvar att spela bytte Hammarby-förvärvet av yttermittfältaren Evgeniy Levchenko. Då ledde redan Groningen med 2-0.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 2/0

Skön hemmadebut för Isaksson. Höll nollan i 1-0-matchen mot Sparta Rotterdam.

George Mourad, Willem II, 1/0

Har brutit näsbenet och fick stå över i helgen, men kommer snart tillbaka och ska då spela med ett skydd.

Italien

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 2/1

Hade två gyllene lägen att bli målskytt mot Catania (2-1), men avsluten höll inte någon vidare klass. Var överhuvudtaget inte vän med bollen den här aftonen.

Olof Mellberg, Juventus, 2/0

Höll på att ställa till det på slutet när han friställde Udineses Floro Flores som inte fick till något vettigt avslut. Juventus vann annars med 1-0.

Abgar Barsom, Fredrikstad, 17/2

Var tillbaka från skada och spelade hela matchen mot Rosenborg (1-1). 5/10 i betyg av VG.

Andreas Tegström, Fredrikstad, 14/1

Är fortfarande skadad.

Daniel Örlund, Fredrikstad, 3/0

Fortsätter att glänsa i sin nya klubb. AIK-lånet blev på nytt utsedd till planens bästa spelare och kvitterade ut betyget 7/10 i tidningen VG.

Patrik Gerrbrand, Fredrikstad, 15/1

Betyget 5/10 för sin insats mot Rosenborg.

Håkan Malmström, Ham-Kam, 2/0

Malmström missade matchen mot Ålesund (2-1) på grund av skada.

Markus Ringberg, Ham-Kam, 17/3

Stod för en stabil insats och fick betyget 5/10.

Eddie Gustafsson, Lyn, 20/0

5/10 i betyg av VG när Lyn vann över Vålerengen med 2-1.

Jimmy Tamandi, Lyn, 0/0

Långtidskadad.

Johan Dahlin, Lyn, 0/0

Satt som vanligt på bänken.

Marcus Andreasson, Molde, 3/0

Fick starta för första gången sedan premiären. Mittbacken har varit skadad och på slutet petad. Matchen mot Lilleström slutade 1-1 och Andreasson fick betyget 5/10 av VG.

Mattias Moström, Molde, 14/1

Hade inte någon av sina bättre dagar och byttes ut med en kvart kvar att spela. 3/10 i betyg av VG.

John Pelu, Rosenborg, 3/0

Fick ingen speltid den här veckan heller.

Mikael Dorsin, Rosenborg, 2/1

Ytterbacken skrapade ihop till betyget 5/10 borta mot Fredrikstad (1-1).

Mikael Lustig, Rosenborg, 6/1

Skadade sig mot Fredrikstad och bytte ut sig själv redan i paus. 5/10 i betyg av VG.

Daniel Nannskog, Stabaek, 20/13

Efter en lång tids måltorka slog Nannskog till fyra gånger om och leder nu skytteligan. Anfallaren blev givetvis utsedd till matchens bästa spelare och fick det ovanligt höga betyget 9/10 av VG. Stabaek vann över Strömsgodset med 6-0.

Johan Andersson, Stabaek, 19/10

Gjorde de övriga två målen i matchen och förre Malmö FF-anfallaren är nu trea i skytteligan. Också mycket bra betyg av VG, 8/10.

Niklas Sandberg, Stabaek, 3/0

Hade en lugn eftermiddag i försvaret och spelade till sig betyget 5/10.

Pontus Farnerud, Stabaek, 6/0

Inkasserade samma betyg som Niklas Sandberg.

Pontus Segerström, Stabaek, 11/0

Joel Riddez, Strömsgodset, 17/0

Var en av få spelare som kom upp i hyfsad klass i 0-6-förnedringen mot Stabaek. 4/10 i betyg av VG.

Mattias Andersson, Strömsgodset, 19/2

Otursgubben Andersson har återigen slitit av främre korsbandet och säsongen är givetvis över.

Peter Abelsson, Viking Stavanger, 0/0

Mittbacken är fortfarande skadad.

Daniel Arnefjord, Ålesund, 5/0

Nådde bara upp i betyget 3/10 när laget återigen förlorade. Den här gången med 1-2 borta mot Ham Kam.

Johan Arneng, Ålesund, 15/0

6/10 i betyg av VG och bäst i Ålesund mot Ham Kam.

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 7/0

Spelade 90 minuter när serieledande Basel besegrade Luzern med 2-0.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0

Spelade inte.

Dusan Djuric, FC Zürich, 9/2

Satte ett mål när Zürich demolerade Vaduz (7-1). Dusan spelade hela matchen.

Emra Tahirovic, FC Zürich, 1/0

Fanns inte med i helgen.

Spanien

Henok Goitom, Real Valladolid, 2/0

Spelade 58 minuter när Valladolid bärgade säsongens första trepoängare via 2-1 mot Atletico Madrid.

Turkiet

Fredrik Risp, Ankaraspor, 1/0

Tobias Linderoth, Galatasaray, 1/0

Skadade sig i VM-kvalet och kunde inte spela i helgens ligatillställning.

Tyskland

Matias Concha, Bochum, 2/0

Ytterbacken är skadad och kunde inte spela i helgen.

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 0/0

Får ingen speltid. Inte med i truppen i helgen.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 4/0

Var stabil i den mållösa matchen mot Stuttgart. Betyget 3/6 av tidningen Kicker.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 4/2

Spelade från start när Bremen tog en enkel trepoängare via 3-0 hemma mot Energie Cottbus. Rosenborg blev mållös och fick betyget 4/6 (omvänd skala) av Kicker.