Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK kan sparka hela Norlings tränarstab

Allsvenskan

En klausul gör att AIK kan sparka Rikard Norling och bara betala lön i ett halvår till honom. Nu kan fotbollskanalen.se avslöja att hans assistenter har samma klausul i sina kontrakt – som gör att de får gå om Norling får sparken.
- Klubben kan göra så enligt kontraktet, säger Lee Baxter till fotbollskanalen.se.

Rikard Norling och Nebojsa Novakovic har officiellt kontrakt med AIK till och med 2011, men verkligheten är helt annan, enligt vad fotbollskanalen.se kan avslöja.

AIK har fått både Norling och hans assistenter att skriva kontrakt med klausuler som gör att den dag klubben sparkar AIK-tränaren så är hans assistenter också utan jobb, även om de får lön under en begränsad tid.

- Det är tråkigt. Om man sagt något annorlunda hade man ljugit även om jag vill poängtera att det var Rikard som tog hit mig och jag är honom trogen, säger målvaktstränaren Lee Baxter.

- Men klubben kan göra så enligt kontraktet, och det är klubbens val om man vill göra så.

Annons
Den tidigare AIK-spelaren Thomas Lagerlöf är assisterande tränare ihop med Nebojsa Novakovic och vill inte kommentera eventuell tid för uppsägning eller vad det står i hans kontrakt.

- Mina klausuler får vara mellan mig och AIK, men det låter inte otroligt, säger Lagerlöf till fotbollskanalen.se apropå uppgiften att de också får sluta om Norling får sparken.

Hur ser du på ett upplägg att man även plockar bort assistenter vid tränarbyte?

- Det är ett sunt sätt att ha det så. I mitt fall är Rikard stor del i att jag är i AIK och jag följer honom.

- Och bara för att det finns en sådan möjlighet att göra sig av med folk är det inte säkert att klubben gör det.

Lee Baxter är mer tveksam till att byta ut alla ledare kring ett lag, även om han är noga med att poängtera att det är hans personliga åsikt:

Annons

- Det kan bli en väldig rörelse i klubben för spelarna om tränaren försvinner och alla runt om kring också. Det är ingen tillfällighet att de lag som gjort bäst resultat på sistone är det lag som haft mest kontinuitet.

Det spekuleras mycket om Rikard Norlings framtid som AIK-tränare just nu eftersom klubben gått dåligt efter EM-uppehållet, men det är inget hans assistenter fäster sig vid. Inte ens om det kan betyda att de får gå med kort varsel.

- Så är det i den här branschen, man gör så gott man kan och kan inte oroa sig för morgondagen, säger Thomas Lagerlöf.

- Man kan inte fundera på det viset utan man måste tänka att man ska vara här i 15 år för att göra ett bra jobb, säger Lee Baxter

Publicerad 2008-09-30 kl 09:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto