Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Fotbollsförbundet river sitt beslut - Hammarbys klack öppnas

Allsvenskan

Svenska Fotbolllsförbundet river sitt beslut att stänga Hammarbys klacksektion under derbyt.
"Att stänga den södra läktaren medför en direkt säkerhetsrisk", säger besvärsnämnden i sitt beslut.

Besvärsnämnden motiverar beslutet med att riva disciplinnämndens beslut med att det skulle innebära säkerhetsrisker att stänga ner klacksektionen.
"Besvärsnämnden menar dock att påföljden att stänga hela den södra läktaren medför en direkt säkerhetsrisk, bland annat med hänsyn till det antal personer som då får antas komma att försöka köpa biljetter till andra delar av arenan", skriver Svff på hemsidan.

Men enligt Fotbollsverige.se är anledningen en annan. Hammarby ska inför skandalderbyt mot AIK ha krävt skyddsnät framför Hammarbys klack, något förbundet vägrade att ordna. Nu är ett nät uppsatt framför den södra läktaren.

Annons

Under derbyt fick AIK:s målvakt flera gånger ducka för raketer som Hammarbysupportrar sköt in på plan. Disciplinnämnden beslutade då att Hammarbys klacksektion skulle stängas under derbyt mot Djurgården. Även om beslutet nu är rivet kommer fortfarande de nedre sektionerna, där oroligheterna utbröt, att vara stängda.

Enligt Svt text kommer Hammarby och Djurgården få dela på kostnaderna för skyddsnätet.

Publicerad 2008-10-01 kl 14:33
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto