Hansson räddade Liverpool

Domare Martin Hansson var huvudfigur på Anfield när han delade ut en billig straff som gav Liverpool 1-1 hemma mot Atletico Madrid på övertid.

Martin Hansson hade en svettig kväll när Liverpool mötte Atletico Madrid. Och det slutade med att han gav hemmalaget en mycket billig straff i 93:e minuten då Gerrard föll dramatiskt efter en duell med Pernia.

Det var egentligen assisterande domare Wittberg som ansåg att det var straff.

Gerrard gjorde inte sina fans besvikna den här gången heller och slog säkert in 1-1 - samtidigt som Atleticos avstängde manager Aguirre suckade vid sidan av plan. Till saken hör att Hansson säkert hade varit hemmapublikens syndabock om han inte delat ut straffen.

Han hade vägrat ge Liverpool straff vid två tidigare lägen i matchen. Dels i inledningen efter en kalabalik i samband med en hörna och dels i början av andra halvlek då bollen touchade Luis Pereas hand.

Men sättet som han skipade rättvisa på var grymt för Atletico som hade varit klart för åttondel om de vunnit.

Än jobbigare för Atletico som kunde ha fått straff då Carragher fick bollen på sin arm i slutet av matchen.

Maxi Rodriguez gjorde 1-0 till Atletico i den 37:e minuten, och även om Daniel Agger hade en rad vassa kvitteringschanser såg Liverpool ut att få ge sig. Tills den sista minuten - då assisterande domaren Stefan Wittberg pekade på straffpunkten.

På läktarens att förre Atletico-spelaren Fernando Torres och knöt nävarna.