Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

''Alex'' avslutade som målskytt - AIK femma

Allsvenskan

I sin 289:e allsvenska match kom 50:e målet. Niclas Alexandersson avslutade med stil, men fick ändå se sitt IFK Göteborg förlora med 2-1.

Matchen borta mot Helsingborg hade ingen betydelse för lagens placeringar, men den var speciell för Niclas Alexandersson. 36-åringen gjorde sin sista insats på fotbollsplanen och precis som så många gånger förr, gjorde han avtryck. Det var ''Alex'' som gjorde Blåvitts enda mål i förlustmatchen mot Helsingborg. Alexandersson nickade in Stefan Selakovic inlägg fram till 1-1. Men det var en gammal landslagskamrat till Alexandersson som fick sista ordet. Henrik Larsson avgjorde tillställningen med sitt 14:e mål för säsongen. Återstår att se om detta även var "Henkes" sista allsvenska match.

På Stockholm Stadion vann Trelleborg mot Djurgården med 3-1 efter två mål i slutminuterna. Det var annars hemmalagets utropstecken Sebastian Rajalakso som gav DIF ledningen. Enköpings-förvärvets sjunde mål för säsongen säkrade vinsten i den interna skytteligan, men gav inte stockholmarna segern. Rasmus Bengtsson utjämnade efter hörna och ackompanjerade av djurgårdspublikens rop på tränarna Siggi Jonsson och Paul Lindholms avgång avgjorde sen Mattias Thylander och Magnus Andersson med två sena mål. Det sista målet sedan ett uppgivet Djurgården släppt Andersson och Erik Sundin ensamma med målvakten Oskar Wahlström från halva plan.

Annons

Degraderade IFK Norrköping avslutade snyggt hemma på Idrottsparken när man vände 0-2-underläge till seger, 5-2, mot Hammarby. Det började annars som vanligt för IFK med två snabba mål för motståndarlaget. Charlie Davies gjorde båda och slutade därmed på 14 mål totalt i årets allsvenskan. Men sen klappade Bajen ihop och Norrköping kunde ta sin blott fjärde seger för säsongen. Noterbart är att Hammarby avslutade årets serie med att släppa in otroliga 11 mål på två matcher.

Rickard Norling stärkte möjligen sina aktier att bli kvar som tränare i AIK när solnaiterna slog Gais borta med 2-0. AIK:s tredje raka seger. Precis som hemma mot Örebro senast gjorde skadedrabbade Gabriel Özkan återigen mål. Den här gången slog han till i efterspelet till en hörna. Ivan Obolo fastställde sen slutresultet till 2-0 med sitt 10:e mål för säsongen. I och med segern säkrade krisstämplade AIK femteplatsen och samtidigt ''titeln'' som bäst i Stockholm.

Annons

Joakim Kahnlund
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-11-09 kl 18:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto