Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Kalmar ratar Borås - Ska spela Champions League i Kalmar

Allsvenskan

Kalmar FF är klara för Champions League-kval. Då startar ett hårt arbete för att få spela hemmamatcherna på Fredriksskans.

- Vi ska spela de första matcherna i Kalmar och förhoppningsvis de övriga också. Vi ska se under vintern vad vi behöver göra, säger sportchefen Svante Samuelsson till FotbollDirekt.se.

Det råder glädjeyra i Kalmar efter klubbens första SM-tecken, men redan nu börjar ledningen i föreningen så smått blicka framåt. Bland annat väntar ett Champions League-kval nästa sommar. De första matcherna får smålänningarna spela på den egna arenan Fredriksskans, men längre fram i turneringen är det stopp. Då tvingas laget iväg till annan ort för sina hemmamatcher. I år tvingades de möta Feyenoord på Borås Arena.

Annons

Nu vill Kalmar FF göra Fredriksskans dugligt för spel i Champions League mer än bara i de första matcherna. Samuelsson pekar på vilka bitar som behöver förbättras.
- Det är belysning, utrymmen och lite andra faciliteter som krävs. Belysningen är det mest konkreta.

Kan det bli tal om ombyggnad?
- Får man bara belysningen på plats så är det inga enorma grejer efter det. Då är det mer lokaler och utrymme för press och sponsorer som ska hålla en viss nivå. Det borde finnas inom rimliga gränser. Vi ska se efter säsongen.

Publicerad 2008-11-10 kl 10:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto