Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Real Madrid värvar nye Cristiano framför näsan på Chelsea

England

Spanjorerna har i dragkamp med Chelsea lyckats värva ett av Portugals största löften. Den 16-årige anfallaren Alipio Duarte Brandao spås en lysande framtid, och jämförs inte för inte med Cristiano Ronaldo.

Alipio, född i Brasilien 1992, kommer i veckan till Real Madrids ungdomsverksamhet från portugisiska Rio Ave. Tidningen Marca uppger att spanjorerna vann kampen om löftet, trots att han så sent som förra veckan praktiskt taget var klar för Londonklubben Chelsea.

Och storlagens intresse är befogat. Det haglar lovord om spelaren, och i Portugal ska Alipio (65 kg fördelade på 174 centimeter) ofta jämföras med Cristiano Ronaldo. Men inte bara för spel och utveckling, de använder sig nämligen också av samma agent, Jorge Mendes.

Pepe välkomnar

Real Madridspelaren Pepe har redan välkomnat Alipio till klubben. Backen, som har följt brassens utveckling de senaste åren, menar att det är ”svårt att hitta en spelare i den åldern med en större talang” och mognad.

Annons

– Han har enorma förutsättningar, och om utvecklingen fortsätter lika bra hoppas jag att han är med oss redan nästa år, menade landsmannen om Alipios möjligheter att debutera med Real Madrids A-lag.

Publicerad 2008-11-10 kl 13:49
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto