Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Stahre presenterad - Lagerlöf tar över Väsby

Allsvenskan

Det stormar kring AIK. Då anställer man klubbens yngste tränare genom tiderna.
-Jag är stolt och glad för det har alltid varit mitt mål att bli tränare i AIK. Men det kunde ha varit med lite bättre smak, säger Mikael Stahre, 33.

Stahre syftar på att han tar över efter kompisen och tränarkollegan Rikard Norling som fick sparken i måndags. Det var Norling som tog honom till klubben för åtta år sedan.
-I den bästa av världar hade Rikard fått bli tränare i till exempel Fenerbahce och jag i AIK. Nu blev det inte så men jag är övertygad om att det finns många klubbar som vill ha Rikard, han är av de bästa, säger Stahre.
-Jag har inte ringt Rikard ännu eftersom det varit ett omtumlande dygn, men kommer att göra det för att visa honom respekt som medmänniska.
Wesström tf sportchef.

AIK:s nye tränare presenterades på hemmaarenan Råsunda. Vid sin sida hade han Björn Wesström, 37, tillförordnad sportchef efter Ola Andersson som avgick i måndags. Wesström har varit anställd i klubben i tio år.

Annons
-Jag har haft flera uppdrag, arbetat som ungdomskonsulent, tränare, och det senaste året har jag ansvarat för scoutverksamheten. Micke har jag känt länge och förra året jobbade vi ihop i Väsby när vi gick upp i superettan. Den senaste säsongen har jag arbetat väldigt tajt med Ola, berättar han.

Mikael Stahre beskriver sig själv som en energifylld vinnare med god social kompetens. Han uppskattar tränarjobbet som Nanne Bergstrand gjort i Kalmar och Tom Prahl/Alf Westerberg i Trelleborg.
-Jag är nog en väldigt nischad fotbollstränare, ingen sån där nörd som bara kollar fotboll. Jag kan betydligt fler namn på spelare i Bunkeflo och Falkenberg än i Liverpool.

Han har samma fotbollsfilosofi som Norling men har haft möjligheten att lära av många tränare under sina år i AIK.
-För mig personligen har det varit bra men det kanske inte har varit helt idealiskt för klubben med så många olika tränare, säger Stahre och ler.

Annons

Det gör han ofta under sin första stora presskonferens. Han verkar väldigt lugn och avslappnad och när Stahre får frågan om hur han ska tackla AIK:s krävande fans säger han:
-Jag kan inte grotta ner mig i det. Det är bara att köra på och duger man så blir man väl populär också, svårare än så är det inte.

Stahre presenterade sig för spelartruppen under ett kort möte i måndags. Resten av veckan får man ledigt. Säsongen börjar på allvar efter nyår.
-Jag kommer att jobba stenhårt för att utveckla AIK.

TT

Publicerad 2008-11-11 kl 18:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto