Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Obolo hyllas: ''Han är löjligt viktig för AIK''

Allsvenskan

Ivan Obolo spelade varje minut av årets allsvenska och var enligt AIK-fansen lagets klart bäste spelare 2008. Klubbens förre assisterande tränare Thomas Lagerlöf kan bara stämma in i hyllningskören.

- Han är nästa löjligt viktig för AIK, säger den nye Väsby-tränaren.

Sommaren 2007 värvade AIK argentinarna Ivan Obolo och Lucas Valdemarin. Den sistnämnde började starkt, men fick sedan hemlängtan och försvann till Sydamerika redan i våras. Valdemarins förre lekkamrat i anfallet Ivan Obolo har blivit kvar och har bara blivit bättre. Trots att AIK:s spel haltat betänkligt det här året har 27-åringen fortsatt sitt stabila spel match efter match.

- Det här är bara spekulationer, men om vi hade haft lite mer flyt så undrar man hur bra han verkligen hade kunnat vara i år. Han är nästan löjligt viktig för AIK även om man ärligt ska säga att han hade en svacka på några matcher. Förutom det var han bäst på planen varje match, berömmer Lagerlöf.

Annons

Nyligen genomförde FotbollDirekt.se en omröstning där supportrar fick rösta på sitt lags bästa spelare. Hos AIK fick Ivan Obolo förkrossande 79 procent av rösterna. Tvåan Daniel Tjernström fick fyra.

- Han är definitivt för bra för allsvenskan redan nu. Jag tror att det blir mycket svårt att behålla honom kontraktstiden ut.

Ivan Obolo är en av tre utespelare som funnit sig på planen varje minut av den allsvenska säsongen. Och sedan han kom till AIK har argentinaren bara missat en seriematch och då var han avstängd.
- Ivan är aldrig skadad, jobbar alltid stenhårt och är spelintelligent. Han skulle klara sig i de flesta ligorna, tror Lagerlöf.

Publicerad 2008-11-22 kl 14:17
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto