Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Magnusson, Bengtsson och Gaete blir änglar

Allsvenskan

Djurgårdens Peter Magnusson, AIK:s Pierre Bengtssons och Hammarbys Carlos Gaete blir änglar i Caroline Roosmarks kalender som stödjer Fryshusets projekt Lugna Gatan.

En spelare från vardera AIK, Hammarby och Djurgården har förenats i en bild mot gatuvåldet och huliganismen i en kalender som gjorts av fotografen Caroline Roosmark.

Det är AIK:s Pierre Bengtsson, Hammarbys Carlos Gaete och Djurgårdens Peter Magnusson som är med i priojektet som stödjer Fryshusets projekt Lugna Gatan.

- Det har varit fokus på fel saker som huliganism och bråk i Stockholmsfotbollen under året och det här är en form av försoningsbild, säger Roosmark till fotbollskanalen.se och berättar även att det var klubbarna som valde spelare.

Se kalendern här.

Texten till bilden:

"Gabriel, Rafael och Mikael. Ärkeänglarna. Eller fotbollsspelare för tre fotbollslag som i en unik bild vill markera mot det huliganvåld som hotar att förstöra både fotbollen och unga mäns liv. Det är nog nu. Vrede och frustration måste kanaliseras på andra sätt än genom meningslöst våld.

Annons

Fotboll är inte en ursäkt för att få slå ihjäl andra. En man som älskar sitt lag kan hantera förluster, använder inte förnedrande tillmälen eller slår plankor i huvudet på motståndare. En riktig man bygger upp, måste inte riva ner. När fotboll förvandlas till slagfält kommer änglarna ner."

Publicerad 2008-11-26 kl 17:19
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto