Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Häcken värvar finska ligans bäste

Allsvenskan

För en dryg månad sedan utsågs Dominic Chatto till årets spelare i den finska fotbollsligan. Nu har 22-åringen skrivit på ett treårsavtal med nykomlingen BK Häcken.

- Vi har arbetat på spelaren i 1,5 månad så det känns jäkligt skönt att det är klart. Vår lagkapten Janne Saarinen har även varit delaktig i processen genom att förmedla finska kontakter och prata med spelaren. Vi tycker att detta är en riktigt bra spelare och har därför försökt att mörka vårt intresse samt göra en snabb affär så att inte för många andra klubbar skulle bli intresserade, säger sportchefen Sonny Karlsson i ett pressmeddelande.

Chatto är defensiv innermittfältare som de två senaste säsongerna spelat för FC Inter som i år vann ligan. Dessutom vann nigerianen priset - årets spelare i Finland.

Annons
- Priset betyder mycket. Jag är väldigt glad över utmärkelsen som beror på mycket hårt arbete, sa Chatto i en intervju med Hufvudstadsbladet.

Där berättade han också om intresset från AIK och Malmö FF.
- Efter vår match mot Lahti hade scouter från AIK ett möte med mig och Jos Hooiveld. Men det var två månader sen och efter det har jag inte hört något. Och Malmö ville se mig spela mot Honka men av det blev inget för då var jag avstängd.

Publicerad 2008-11-28 kl 15:32
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto