Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

KLART – Ingelsten går till Heerenveen

Allsvenskan

Kalmar FF tappar skyttekungen Patrik Ingelsten. Holländska Heerenveen är överens med mästarklubben om en övergång i januari, enligt vad fotbollskanalen.se erfar. Prislapp: Cikra 14 miljoner kronor.

Efter ett par månader av spekulationer så är Patrik Ingelsten klar för en utlandsflytt. Holländska Heerenveen som tidigare värvat lagkamraten Viktor Elm har nu även gjort klart med Kalmars skyttekung för att förstärka laget i januari.

Uppgifter till Fotbollskanalen.se gör gällande att parterna kom överens i helgen och att anfallaren kan börja spela när den holländska ligan börjar om i februari.

Det talades länge om norska Rosenborg för Ingelsten, eftersom klubben ville köpa loss anfallaren i somras, men därefter har det egentligen inte funnits så många bud att ta ställning till för Kalmar FF och dessutom har mästarklubben värderat sin skyttekung högt. Heerenveen har varit försiktiga i sin budgivning och därför drog affären ut på tiden.

Annons

Den snart 27-årige Ingelsten är fostrad i Hillerstorp och har gått via två år i Värnamo och fem år i Halmstads BK till Kalmar FF. 2008 var hans andra år i Kalmar och det var först i år som han verkligen slog igenom.

Till slut blev det 19 mål för den allsvenske skyttekungen och han blev även inkallad som landslagsreserv i oktober. Patrik Ingelsten missar dock landslagets USA-turné som han blev uttagen till tidigare i veckan.

Men ett bra proffskontrakt i Heerenveen är kanske en tröst.

Publicerad 2008-12-22 kl 20:57
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto