Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

La Liga i TV4 Sport fram till 2012

Spanien

TV4-Gruppen har säkrat de nordiska rättigheterna till världens mest spektakulära fotbollsliga – La Liga - fram till 2012. Avtalet innebär att de svenska tv-tittarna kan följa La Liga exklusivt i TV4 Sport under ytterligare 3,5 år.

- Vår satsning på spanska ligan betyder att TV4-Gruppen fortsätter vara det stora svenska mediehuset för såväl inhemsk som internationell fotboll under överskådlig framtid, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen.

År 2003 säkrade TV4-Gruppen rättigheterna till den spanska ligan för första gången och har under de sex senaste åren gjort La Liga till en angelägenhet för den stora svenska fotbollspubliken genom en bred exponering i först TV4 Plus och därefter i TV4 Sport.

I dag tillhör ligan en av de mest attraktiva fotbollsrättigheterna i världen tack vare flera profilstarka klubbar som Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid och Villareal med stjärnspelare som Leo Messi, Samuel Eto´o, Thierry Henry, Diego Forlán och Iker Casillas. Samtliga fyra klubbar är åttondelsfinalister i årets Champions League.

Annons

TV4-Gruppens nuvarande avtal löper ut sommaren 2009, det nya avtalet innebär att rättigheterna förlängs till 2012 och att TV4 Sport fortsätter att sända europamästarna Spaniens underhållande liga exklusivt – med närmare 200 direktsända matcher per säsong – i ytterligare 3,5 år.

Det avtal som nu tecknats mellan TV4-Gruppen och rättighetsinnehavaren Mediapro innebär också att TV4-Gruppen har rätt att sälja La Liga-rättigheterna vidare till andra tv-bolag i resten av Norden.

Publicerad 2008-12-23 kl 08:50
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto