Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Nanne tror att Rasmus Elm lämnar KFF

Allsvenskan

Kalmar FF är regerande svenska mästare. Men när 2009 års säsong startar kan flera av guldhjältarna vara försvunna. Viktor Elm och Patrik Ingelsten har redan lämnat. Nu fruktar också Nanne Bergstrand att Rasmus Elm kan försvinna.

Rasmus Elm har redan dragit blickarna till sig från både Grekland och England. Nyligen blev det känt att han nobbat ett proffserbjudande från Fulham.
Tränaren Nanne Bergstrand tror att det blir svårt att behålla Rasmus.
- Han har spetskompetens i form av sina långa inkast och sitt hotande passningsspel och det är egenskaper som värderas högt ute i Europa, säger Nanne till tidningen Magasinet Fotboll.

Redan tidigare har Viktor Elm och Patrik Ingelsten försvunnit till proffslivet och tidigare under säsongen lämnade också Cesar Santin. Skulle också Rasmus Elm lämna klubben försvinner ytterligare en kugge i det lag som förde Kalmar till SM-guld.

Annons
Men Nanne Bergstrand känner ingen panik. Han ser i stället framåt om hur han kan utveckla laget med nya förmågor.
- Jag vill ha in fler snabba spelare. Få ett kvickare lag, som blir ännu bättre på kombinationsspel än vad vi är idag. Det gäller att anpassa sig efter de spelare man har att tillgå och utnyttja dem på bästa sätt, säger Bergstrand till tidningen.

Han förklarar också förvandnlingen från "tråkiga Kalmar" till målglada Kalmar och att laget spelade den mest effektivt offensiva fotbollen i Allsvenskan.
- Jag tittade mycket på hur det såg ut ute i Europa, hur viktigt det är att ha ett lag med kombinationsspel strax utanför straffområdet. Man kan lätt få för sig att många lag i Europa bygger sitta anfallsspel på improvisation och indivduell skicklighet men så det är inte alls. Även anfallsspelet är intränat och strukturerat idag och det har vi slipat mycket på.

Annons
Publicerad 2009-01-02 kl 15:32
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto