Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

EXTRA: MFF och PSV överens - får drygt 40 miljoner

Allsvenskan

En av vinterns långbänkar är över. Enligt vad fotbollskanalen.se erfar är PSV Eindhoven och Malmö FF överens om ett köp av Ola Toivonen.
Prislappen ligger på drygt 40 miljoner kronor, enligt källor med insyn i MFF, och Malmö FF kan dessutom få mer vid en vidareförsäljning och om PSV vinner ligan.

Enligt vad fotbollskanalen.se erfar är PSV Eindhoven och Malmö FF till sist överens om ett köp av Ola Toivonen. MFF lär få runt 4 miljoner euro, drygt 40 miljoner kronor direkt och kan få än mer vid vidareförsäljning och om PSV vinner ligan.

Enligt holländska Telegraaf får MFF 4,5 miljoner euro - men enligt vad fotbollskanalen.se erfar är det den summa man kan komma upp till i och med olika klausuler.

Turerna kring Ola Toivonen och PSV Eindhoven har varit långdragna. Den holländska storklubben har följt honom sedan i höstas och gav tidigt Malmö FF signaler om intresse för en värvning, men erbjudandet var länge för dåligt för att MFF skulle nappa.

Annons

Först förra veckan sedan PSV bjudit 3,5 miljoner euro garanterat och både en procentsats vid en vidareförsäljning och extramiljoner om den holländska klubben vinner ligan så närmade sig parterna.

- Jag kan inte säga något om det nu. Du får ringa mig när det är helt klart. Jag kan inte svara nu, säger Malmö FF:s tränare Roland Nilsson.

Förhandlingarna har efter det pågått allt intensivare och det har länge stått klart att PSV behövde förstärka laget. Klubben är bara fyra och är elva poäng efter ledande Ajax.

Att Ola Toivonen vid ett möte med Malmö FF i förra veckan uttryckte sig skarpt bidrog också till att skynda på affären. Malmö FF insåg att man knappast skulle få behålla en nöjd spelare om man fortsatte nobba bud i 35-miljonersklassen.

Ännu återstår för Ola Toivonen att gå igenom en läkarkontroll och komma helt överens om alla detaljer i sitt personliga kontrakt, men det är troligt att parterna redan vet vad som gäller. Därefter ska Toivonen ansluta till klubben och övertyga tränaren Huub Stevens om att få spela.

Annons
Publicerad 2009-01-14 kl 16:27
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto