Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rasmus Elm kan göra som brorsan – flytta gratis

Sverige

CARSON. I höstas tappade Kalmar FF Viktor Elm som Bosmanfall efter att förhandlingarna brakat samman.
Nu är Rasmus Elm i samma läge:
- Bjuder de inte till är jag inte främmande att gå, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter fyra träningspass med landslaget är det en spelare som ofta får beröm av Lars Lagerbäck: Kalmar FF:s Rasmus Elm. Förbundskaptenen talar lyriskt om talangens potential.

Något den yngste brodern Elm är nöjd med att höra i solskenet i södra Los Angeles.

- Det är jävligt roligt, inspirerande och smickrande, säger Elm och skrattar glatt. Självklart är det roligt att höra.

Rasmus Elm var med och säkrade Kalmars första och historiska SM-guld i höstas och han är given i U21-landslaget. Nu får han, precis som storebror Viktor i fjol, chansen på A-landslagets vinterturné.

Men han har inte fått några råd av brorsan:

Annons
- Jag har inte pratat så mycket om det med honom, han har levt i sin lilla bubbla sedan han flyttade ner till Holland. Jag har fått klara mig själv.

Viktor Elm hade lite tufft i början på turnén i fjol men växte under resan och gjorde en okej insats på slutet. Därefter blev 2008 en enda lång succé för honom.

- Han fick en otrolig kick av att vara med landslaget. Men både han och jag är sådana att vi vill känna att vi hittar rätt innan vi tar plats och fotbollen kommer i gång, säger Rasmus Elm som inte heller utmärkt sig på alla träningspassen.

Lillebrorsan har inte missat att Viktor Elm gjorde succé i Heerenveen i veckan med två mål mot Feyenoord, även om de inte snackats vid.

- Han är het, säger Rasmus Elm och garvar. Det var inte oväntat för mig, han är bra.

Att Rasmus Elm ska gå samma väg tror de flesta. Redan har Fulham velat låna honom, men ynglingen vill inte ta steget ut i Europa riktigt än.

Annons

- Nu ser det lugnt ut. Jag har aldrig öppnat dörren och då kommer det inte några anbud. Svårare är det inte. Det är Fulham och en grekisk klubb som hört av sig, inte mer än så.

- Jag kommer att få ta mer ansvar i Kalmar i år och då kommer jag att utvecklas ännu mer. Det hoppas jag verkligen att jag kommer att göra.

Viktor Elm hade förra våren ett år kvar på kontraktet med Kalmar men parterna kom inte överens om en förlängning vilket slutade med att han gick gratis som Bosman.

Nu är Rasmus Elm i samma läge som storebrorsan med ett år kvar på kontraktet. Ska nu alla Kalmar-fans vara rädda för att tappa ännu en Elm utan ersättning?

- Vi har hört med varandra vad vi står. Jag är inte främmande för att förlänga, men vi har inte kommit så långt. Jag och Svante (Samuelsson, sportchefen) har kollat var vi står, men det har inte kommit så långt, säger Rasmus Elm.

Annons

Vilka krav har du för att förlänga?

- Jag har inte funderat på det heller. Jag har sett fram emot det här landslagslägret och sedan är det andra läger med U 21 och jag kommer inte vara hemma så mycket innan serien startar. Jag har inte haft det i tankarna.

Förvånad att Kalmar inte är hetare att förlänga?

- Eh, nja, det är svårt att svara på. Vi har inte pratat så mycket om det.

Vad betyder det för dig att Viktor och Kalmar inte kom överens?

- Kalmar måste ju ha lärt sig något. Det de erbjöd Viktor var för dåligt. Han hade skrivit på om klubben bjudit till och nu gjorde man inte det, då tyckte han det var fjantigt och valde att byta klubb. Jag förstår honom och respekterar det han gjorde och ser inget fel i att göra som han gjorde.

Vilket innebär att du också kan gå?

- Det handlar om att båda ska vara nöjda efter en kontraktsförhandling. Det är det optimala. Bjuder de inte till är jag inte främmande att gå.

Annons

Rasmus Elm är oavsett kontraktsläge helt lugn när det gäller den egna karriären. Han kan förlänga men det är inte säkert att han gör det.

Med ett U21-EM och möjligt Europaspel med Kalmar kan det gå snabbt:

- Jag har alla beslut hos mig och jag bestämmer när jag känner när jag är redo. Om jag öppnar alla dörrar finns det säkert klubbar som vill ha mig.

Kan du även ta klivet in i det riktiga landslaget?

- Som det är nu är det en bit kvar, på lång sikt är det givetvis ett mål. Det är en bonus på vägen om det blir så.

Återigen skrattar Rasmus Elm. Inte konstigt, för framtiden är ljus för den yngste brodern Elm.

Publicerad 2009-01-22 kl 12:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto