Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skulder hotar FC Köpenhamns ägare

Andra ligor och cuper

Aktiekursen för Parken sport & entertainment, som äger fotbollsklubben FC Köpenhamn och nationalarenan Parken, faller kraftigt efter rykten om stora ekonomiska problem.

Kursfallet kom sedan två oberoende revisorer värderat att finanskrisen har drabbat företaget hårt.

Enligt revisorerna, som granskat verksamheten för tidningen Berlingske Tidende, är det stora bankskulder och för lite pengar i kassan som hotar sportkoncernen.
Slutsatsen är att Parkens affärsmetod är riskabel. Den handlar om att sälja och utveckla egendom - en marknad som är hårt drabbad av finanskrisen.

Just nu håller företaget på att bygga nya kontorskomplex. Parken är också majoritetsägare i semesteranläggningen Lalandia med en stuganläggning vid Legoland i Billund.

-Framtiden för Parken sport & entertainment är förbunden med osäkerhet för företaget har troligen inte styrkan att stå emot en kris. De har investerat våldsamt för lånade pengar de senaste åren, och det ger bakslag nu, säger statsauktoriserade revisorn Alfred Grinderslev till Berlingske Tidende.

Annons

Men Parken sport & entertainments talesman i ekonomiska frågor, Jörgen Glistrup, säger att löften från banker gör att bolaget sitter säkert:

Sedan aktiekursen noterats till 1 310 danska kronor i juni i fjol har den fallit våldsamt och på torsdagen kunde den köpas för 430 danska kronor.

TT

Publicerad 2009-01-22 kl 15:05
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto