Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norrmännen dissar AIK-profil - "Den fete svensken"

Andra ligor och cuper

Norska tidningen Verdens Gang har med hjälp av de norska tippeligaklubbarnas supportrar tagit ut några av de sämsta nyförvärven som gjorts genom tiderna i norska ligan. Och för några allsvenska bekantingar är det ingen rolig läsning.

Finanskrisen är här, lika bra det tycker Verdens Gang som pekar på att det är bäst att hålla i pengarna. Det är ju så lätt hänt att värvningar blir allt annat än lyckade.

Tillsammans med fans till lagen i den norska ligan har Verdens Gang tagit ut ett gäng spelare som alla anses vara bland de sämsta nyförvärv som de norska klubbarna gjort.

Flera värvningar har norrmännen gjort från allsvenskan. Det är inte alla som gör som Johan Andersson som lämnade Malmö FF för att sedan slå målrekord för mittfältare i Norge...

På tal om Malmö FF så är tre spelare som är med i sammanställningen värvade från just MFF.

Annons

Sandefjord värvade mittbacken Raoul Kouakou från skåningarna, men han kom aldrig till spel eftersom han drogs med en envis knäskada.
- Det var nog inte Sandefjords noggrannaste läkarundersökning, säger John Sigve Johnsen, ordförande för klubbens supporterklubb Blåvahlene till VG.

Från Malmö köptes också Peter Abelsson och Mattias Asper som inte blev speciellt lyckosamma i Viking Stavanger. De båda SM-guldvinnarna i MFF nämns tillsammans med Fredrik Lundqvist som misslyckade vikingköp. ”Bomköp”, kallas bland annat Abelsson som drogs med stora skadeproblem.

Lika diplomatisk som ”bomköp” är inte talesmannen för Vålerengens supporterklubb Klanen, Christian Kjellsen.
- Vålerengen har svart bälte i dåliga spelarköp, säger han och Stefan Ishizaki nämns. Men det är en annan före detta AIK:are som Kjellsen minns med allt annat än värme.

Annons

För elva år sedan betalade klubben 6,5 miljoner norska kronor för Pascal Simpson som då hade gjort mål på Barcelona i cupvinnarcupen.
- Vi betalade miljoner och man tänkte att nu kommer det bli många mål, så kom han den fete svensken, säger Kjellsen till VG.

Stabaeksupportern Tonje Asmyhr är blixtsnabb med att utnämna före detta ÖSK- och Hammarby-spelaren Petter Furuseth somn ett av klubbens sämsta köp.

Och i Stömsgodset är före detta IFK Göteborgaren Stefan Lindqvist ihågkommen som nyförvärvet som hade knän som ”två Mariekex”.

Publicerad 2009-02-04 kl 21:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto