Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Thorstensson tillbaka i AIK - sex år efter debuten

Allsvenskan

AIK har inte presenterat något riktigt stort namn som nyförvärv till kommande säsong, däremot några spelare som har potential att bli stora i framtiden. En av dessa är Mikael Thorstensson, som återvänt till klubben.

17 år gammal fick Mikael Thorstensson chansen i AIK. Året var 2003 och dåvarande tränaren Richard Money hade "fiskat upp" den gänglige anfallaren från Tureberg.
- Det var självklart ett enormt kliv från division 5 till allsvenskan. Det gick så snabbt just då så jag reflekterade inte över det. Det är något jag gjort i efterhand, säger Thorstensson till Dagens Nyheter.

Tanken var från början att Thorstensson skulle spela juniorfotboll i AIK och få en succésiv utveckling. Men Richard Money såg mer potential än så. Efter bara ett par träningar på Skytteholm plockades Thorstensson upp i A-laget.
Han har bara gott att säga om britten som tränare.

Annons
- Jag satt på bänken någon match i både allsvenskan och Uefa­cupen och hade en underbar tid. Jag tyckte att Richard Money var duktig, han pratade en hel del med mig. Jag seglade nog aldrig iväg, däremot var det ibland nästan svårt att greppa att jag befann mig på den nivå jag gjorde.

Men klubben valde trots det inte att förlänga kontraktet med honom och han flyttades till samarbetsklubben Café Opera.
Skadeproblem gjorde att han valde att trappa ned spelet på elitnivå, även om han själv inte vill uttrycka sig på det viset.
- Jag kan inte säga att jag hade någon elitsatsning så därför kan jag inte säga att jag trappade ned. Jag har nog aldrig tagit de orden i min mun, att jag trappat ned.

Han återvände till Tureberg, som flög genom divisionerna och som gick från division IV till division II och blev så småningom sammanslaget till Sollentuna United, som laget numera heter.

Annons
Och det var där som Thorstenssons karriär tog ny fart och som gjorde att han snappades upp av Väsby, som nu har lett till spel i AIK.
- Jag hade riktigt goda år i Tureberg, gjorde många mål och hade en bra utveckling. Framför allt hösten 2007 var riktigt lyckad.

Och nu 23 år gammal vet han bättre vad det handlar om när han är tillbaka i AIK.
- Får jag en sådan här chans igen, och dessutom med Micke som jag känner sedan tidigare och tycker är en väldigt duktig tränare, så är det helt rätt läge att ta chansen. Det finns i bakhuvudet på alla spelare i Väsby, att de vill till AIK.

Han är dock medveten om att konkurrensen är hård i AIK. Inte minst vad gäller anfallsplatserna, där Ivan Obolo och Miran Burgic ogärna släpper ifrån sig sina platser.
- Det blir hårt men nu vet jag bättre vad det handlar om.

Annons
Publicerad 2009-02-06 kl 09:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto