Ny tung förlust för mästarna

Regerande svenska mästarna Kalmar FF fick ingen rolig avslutning på La Manga. 1-2 mot Nordsjälland följdes upp med 1-3 mot Krylia Sovjetov.

Tredje matchen på mindre än en vecka gjorde sitt till för Kalmar FF i mötet med ryska ligasexan Krylja Sovjetov. Precis som mot Nordsjälland inledde Kalmar piggast men mattades allt mer ju längre matchen pågick.

Daniel Sobralense gjorde 1-0 precis i matchupptakten och gav Kalmar en fin start på matchen men laget förmådde inte att hålla undan för det bollskickliga ryska laget. 1-0 blev till 1-2 i paus.

Kalmar spelade efter sin förmåga och hade ett par fina chanser att göra 2-2, bland annat hade Jimmie Augustsson ett friläge men sköt en tam tåfjutt, där han siktade mellan benen på ryssarnas målvakt men där var det stängt.

I stället kunde Krylja med bara fem minuter kvar av matchen fastställa 3-1, efter att Kalmar gått bort sig i eget försvar och Petter Wastå gjort ett något osäkert ingripande.
Det som började så bra med 1-0-seger mot Lyn blev alltså 2-5 på de två sista matcherna och en fjärdeplats i turneringen på La Manga.

Om en dryg vecka spelar Kalmar nästa träningsmatch, då ställs laget mot Åtvidaberg hemma på Fredriksskans.

Publicerad 2009-02-06 kl 16:56