Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Wiltons övergång bryter mot Fifas regelverk

Allsvenskan

Fotbollskanalen.se kan avslöja att Wilton Figueiredos övergång från Qatar till Malmö FF endast är möjlig tack vare att Qatars fotbollförbund bryter mot Fifas regler. Båda parter bör ha varit medvetna om regelbrottet.
- Det kan jag ju bara spekulera i, säger Göran Blomgren, ansvarig för övergångar på förbundet.

Wilton Figueiredo blev klar för Malmö FF just innan transferfönstret stängde. Ändå är det tänkt att han ska spela match i Qatar den 16 april innan han flyttar till Sverige. Något som Malmö FF accepterat. Men överenskommelsen hänger på att Qatars förbund bryter mot Fifas regelverk.

Malmö FF och Qatars förbund kommer runt Fifas regler genom att Malmö skickade in en transferansökan i tid till det svenska fotbollförbundet och alltså höll sig inom
transferfönstret.

Det svenska förbundet kontaktade sedan Qatars förbund för att Wiltons speltillstånd skulle flyttas till Sverige. Innan Qatar svarar det svenska förbundet får spelaren inte representera sin nya klubb, däremot sin gamla.

Annons

Enligt Göran Blomgren, gruppledare i licens- och övergångsgruppen på svenska fotbollförbundet, har inte svaret från Qatar kommit in trots att Fifas regler säger att det måste komma inom en vecka.

Och det verkar vara planerat från både Malmös och Qatars håll i och med att Wilton Figueiredo ska spela match den 16:e, alltså en vecka efter att Fifas regelverk säger att Qatars förbund ska svara.

Malmö och Qatars förbund har alltså medvetet genomfört en övergång som bryter mot Fifas regelverk?

- Det kan jag ju bara spekulera i. Men det är upp till nationsförbundet att följa Fifas regelverk, säger Blomgren.

Figueiredos klubb Al-Kharitiyath, som lånar honom från Al Rayyan, spelar match den 10 och 16 april och är sist i ligan.

Publicerad 2009-04-07 kl 23:06
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto